Ford Mondeo: Lampje OD/off knippert

Bouwjaar: 1998

Dat lampje knippert af en toe. Als het knippert, dan schokt de automatische versnellingsbak enorm bij 1 naar 2. Als de wagen een paar uur heeft stilgestaan en ik start weer, dan gaat de lampje na een paar kilometer uit en schakelt hij weer perfect. Ford garage zegt dat ik de versnellingsbak moet vernieuwen (2.100 euro!!), maar als een bak kapot is, dan schakelt hij toch niet meestal wel goed? Andere garage zegt dat ik de "speedsensor" moet vernieuwen (400 euro). En dat is nog al een verschil. Alleen, als ik die speedsensor laat vernieuwen en snel blijkt dat alsnog de bak vernieuwd moet worden ben ik dus nog duurder uit. Heeft iemand ervaring met dat geknipper?

RayJopp

Geplaatst door RayJopp (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jpost (0), 19 jaar geleden

Bij mij bleek het uiteindelijk de koppelomvormer te zijn (onderdeel van versnellingsbak). Laat een Fordgarage de foutcode uitlezen om er zeker van te zijn. Het complete verhaal staat elders op 24-5-2004 (zojuist nog even aangevuld).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.