Ford Ka: Lekkage deur

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Helaas heb ik aan de rechterdeur waterlekkage geconstateerd. Het paneel hiervan wil ik gaan verwijderen. Het is een type met elec. ramen.
Wie kan mijn precies aangeven wat en hoe het deurpaneel verwijderd dient te worden? Mijn idee is dat de binnenplaat gekit moet worden e.e.a. conform de VAG auto's. Misschien heb ik het helemaal mis, gaarne een goede tip of juiste procedure!

Bij voorbaat dank voor jullie advies!

tedkroon

Geplaatst door tedkroon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dirk2269 (0) PRO, 16 jaar geleden

de auto zit nog in de garantie en zoon deur zit met een paar schoeven en vooral drukkers die gaan vaak kapot met demontage
ga maar na de dealer is mijn advies

tedkroon (0), 16 jaar geleden

Als ik het zelf doe dan is het meestal in één keer goed. Anderzijds is hij nog geen twee maanden oud echter het heen en weer rijden is vaak meer werk dan het het zelf doen. Bij mijn Skoda had ik het zelfde probleem, hier bleek de afdekplaatpakking niet goed te functioneren. Kitten met een goede carrosseriekit is het juiste middel. Klopt het als je het handvat los schroeft dat je dan het elec. paneel los kan klikken en vervolgens de andere schroef kan losnemen. Daarna dien je nog twee onderschroeven te verwijderen en dan kan het paneel los getrokken worden. Mijn ervaring is dat deze clippers vaak wel heel blijven vooral als de auto nog redelijk nieuw is.

Verder las ik nog ergens dat er nog zo'n plasticfolie aangebracht is. Zo ja, is dat dan het probleem?

dirk2269 (0) PRO, 16 jaar geleden

ok dan moet je hem alleen nog los klikken en dat plastic kun je het best een beetje warm maken en dan voorzichtig los trekken
succes

tedkroon (0), 16 jaar geleden

Plastic folie zat los en is nu weer vastgeplakt. Het is wel onder garantie uitgevoerd. Helaas moest ik de monteur overtuigen dat het water tussen de bekleding uit kwam. Zelf wilde hij de rubberafdichting vernieuwen. Hopelijk is het voor goed opgelost.

Bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.