Ford Ford Ka: Olie bijvullen, waar?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Mijn vriendin rijdt al enige tijd probleemloos in 'haar' Ford Ka, een zalige autootje voor in de stad.
Nu heb ik afgelopen periode de peilstok van de olie eens bekeken en deze gaf aan dat er wel wat olie bij kon. Vol goede moed advies omtrent het olie-type gevraagt, gekregen en gekocht. Nu wilde ik de olie bijvullen, maar .......

Er zit een gele kap/dop op waar de olie bijgevuld zou moeten worden onder de motorkap, ik krijg echter met goed fatsoen deze gele kap niet los, wel krijg ik vrij gemakkelijk het hele blokje (er zit hier een slang aan vast) los waar die gevel kap onderdeel van uitmaakt. Ik kijk dan in een buis die naar beneden leidt. Kan ik hier de olie in bijvullen of moet dat echt in het blokje op deze 'buis' gebeuren en zal ik een manier moeten vinden om dat kapje los te krijgen?

Alvast bedankt voor jullie reactie/advies/antwoord.

dekoningf

Geplaatst door dekoningf (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter Schouten (0), 16 jaar geleden

M'n vrouw had een Transit (ok, iets groter dan een Ka, maar toch...) en daar zat ook een half flatgebouw op in plaats van een olievuldop, inclusief een slang. De eerste keer dat ik dat zag heb ik ook even staan dubben en uiteindelijk de olie maar gewoon in de buis gemieterd. Werkte prima.

suc6
Peter

robert10078 (0), 16 jaar geleden

Heer de Koning,

De Ford motor gebruikt in de Ka heeft een plaatstalen klepdeksel waar een pijpje op zit met een kunststof dop (deze zal geel zijn, maar dat weet ik niet zeker).
Het staat ook in het instructieboekje (flauw flauw), maar ik ga ervan uit dat je dit niet (meer) hebt.
Lijkt het je niet handig om als je hier al problemen mee hebt, eventjes naar een garagebedrijf te gaan en dit te vragen?
Olie bijvullen is eenvoudig maar ook hier kun je fouten maken...

Robert

Treb (0), 16 jaar geleden

Moi,
Dat hele 'blokje' moet los. Dat 'kapje' kan er niet af.
Groet,
Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.