Ford Fusion: lekkende dieselinjectoren en nu vermogenverlies

Brandstof: Diesel

Ik heb een dieselmotor waarbij ze een tijdje geleden de lekkende injectoren vervangen hebben. Sedertdien zit ik met vermogensverlies. Dat is best irritant maar momenteel nog 'rijdbaar'. De garage zei dat dat kwam doordat ze roet moesten afkloppen en dat dat schade kan berokken aan ? . Zo zouden er een 3 tal zijn in een motor maar als die vervangen moeten worden zou dat zo'n 300 euro 't stuk zijn en dan nog geen werkuren. Veel geld voor een auto van bijna 7 jaar. Waarover spreken ze dan precies?

Anderzijds vraag ik me af als ik dit zo laat, of dit plots amen en uit kan betekenen voor mijn auto of ik echter nog jaren zo kan rijden.

Elsi

Geplaatst door Elsi (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Elsi (0), 12 jaar geleden

Kleine wijziging: als ik mijn factuur bekijk dan denk ik dat injectoren niet vervangen maar eerder opgelapt werden.
Nl. het gebruikte materiaal is: retourleiding, onderlegplaatje, geleiderol, bus, klem en pakking.

Misschien zijn de dure onderdelen waarvan sprake mss die injectoren zelf?

fordmannetje (0) PRO, 12 jaar geleden

klopt
deze verstuivers gaan vaak stuk als je ze demonteerd.

Elsi (0), 12 jaar geleden

@Fordmannetje: hoe ernstig is dat? Kan de motor ineens de geest geven? Moet dat echt vervangen worden? En hoeveel injectoren heeft deze motor dan? Omdat ze spraken van tot 3 stuks?

Dmld Auto,s (0) PRO, 12 jaar geleden

Wanneer de injectoren niet goed opbrengen is vermogen slecht dat klopt. Of de injectoren goed of slecht zijn ,dat kun je laten testen bij een bedrijf. Ik zou ze eruit halen en naar een bedrijf brengen en laten testen.Zijn ze elektronisch dan kun je bijna bij elke garage ze laten uitlezen wat voor druk ze opbrengen. Zo zie je dan ook of ze goed zijn of slecht en zo weet je ook welke je moet eventueel vervangen. Er zijn er zat twedehands of gereviseerde te koop.

Elsi (0), 12 jaar geleden

Computer wijst niks uit. Injectoren zijn mechanisch. Mecanicien overtuigd dat bij het manipuleren vorige keer er schade is aangericht. Hij denkt echter ook dat er slechts 1verstuiver stuk is. Maar de prijs blijft hoog (zelfs tweedehands).
Klopt het dat het geen kwaad kan om gewoon te blijven rijden?
Het vermogenverlies is niet dramatisch alleen wat vervelend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.