Ford Mondeo: licht stotteren/inhouden bij 70-80km/uur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i

Hallo mede probleemgenoten,

Mijn auto, een Ford Mondeo 2.0i 16v collection bj. 2002 automaat, gaat licht stotteren/inhouden als ik rond een constante snelheid van 70 à 80km/uur rijd (vooral rond de 80km/uur is het effect het meest merkbaar). Met of zonder cruise-control maakt niets uit. De auto draait prima stationar en heeft ook geen problemen met optrekken (evt. i.c.m. kickdown) en/of op- en terugschakelen in de versnellingen. Ik dacht eerst dat het probleem zich alleen voordeed rond een bepaald toerental van ongeveer 2000rpm (in z'n 4e versnelling als ik 80 rijd), maar ook als ik de overdrive inschakel waardoor de motor in zijn 3e versnelling en dus een hoger toerental rijd, blijft de auto licht stotteren. Ik dacht in eerste instantie aan de bougies, maar deze zijn inmiddels allemaal vervangen, en toch blijft het probleem bestaan. Vreemd genoeg stottert de auto niet onder de 50km/uur en boven de 100km/uur (tenminste, niet merkbaar dan). Heeft iemand enig idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn? Alvast bedankt voor een reactie.

Jiggero

Geplaatst door Jiggero (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RaliasR (0), 16 jaar geleden

veelal komt luchtmassameter als verdacht naar voren.

Jiggero (0), 16 jaar geleden

Bedankt Roelof voor je reactie. Ik zal het punt naar voren brengen in mijn gespreken met het garagebedrijf.
Het schijnt toch niet zo gemakkelijk te zijn om het probleem, want ze hebben mij al tot 2x toe de auto meegegeven, terwijl achteraf bleek dat het probleem niet was opgelost. Ik zag op deze site ook al de 'lambda sensor' voorbijkomen en zogenaamde 'egr kleppen', alhoewel ik het idee heb dat die laatste waarschijnlijk alleen voor diesel motoren geldt? (weet ik niet precies). Anyway, door jouw reactie ben ik ook nog even gaan googlen en kwam daar nog deze mooie link over oa. de luchtmassameter tegen: http://www.scantools.nl/info.php?cat=13&....
Ik ga morgen weer even bij mijn garage langs. Zodra ik weer meer weet over de uiteindelijke oplossing c.q. oorzaak, zal ik dat uiteraard hier vermelden zodat anderen er ook wat aan hebben.

Hans vK (0), 16 jaar geleden

Als ze wat data loggen zouden ze moeten kunnen zien of de lmm een lambdasensor niet goed werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.