Ford Mondeo: moeilijk starten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000 ,145pk

Ik heb sinds kort een mondeo wagon 2000 deze start over het algemeen direkt maar af en toe heeft hij problemen bij het aanslaan de startmotor draait goed.Vaak is het startprobleem als ik een stuk gereden heb en dan de motor na een paar minuten opnieuw wil starten.
Ik ben er mee naar de dealer geweest deze kon niks vreemds ontdekken ook niet nadat de motor was uitgelezen maar had het probleem ook zelf meegemmaakt.
nadat zij contact hadden gehad met ford nederland was de conclusie dat dit bij dit type motor vaker voorkwam en dat ik voor het starten mijn gaspendaal eerst geheel moest intrappen zodat benzinedamp uit de carburateur kon ontsnapen. mijn vraag is of dit wel een meer voorkommend probleem is en of er iets tegen te doen is.

m-car

Geplaatst door m-car (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

john05 (0) PRO, 16 jaar geleden

er staat me iets bij van een nieuwe inlaatspruitstuk monteren

Hans vK (0), 16 jaar geleden

Startmotor waarschijnlijk versleten. Draait niet meer genoeg toeren. Probleem begint bij warme motor, later ook bij koude motor.

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

Probleem zit hem in het achterblijven van onverbrande gassen in de motor, Ford zegt dat het enige wat je eraan kan doen is na het uitzetten van de motor, maar voordat hij stil ligt, het gaspedaal in te trappen waardoor de motor schoon spoelt.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.