Ford mondeo 1.8 td: ligt het aan de accu?

Bouwjaar: 1999

Ik heb een mondeo 1.8 TD uit ‘99

Hij startte niet zo mooi ( geen rook maar de startmoter moet een vlink aantal keer rond of 2x voorgloeien), en toen heb ik er een nieuwe accu aangeschaft echter niet met de zelfde specificaties als de oude 350 A ipv 730 A (wel 71 AH) Dus iets langer voorgloeien.
Dit hielp niet veel, dus dacht ik dat het aan de gloeibougies lag. Die zijn nu gecontroleerd ( ze waren nog goed) en zijn schoongemaakt maar ook dit helpt niet echt veel. Voordat ik nu een andere veel duurdere accu aanschaf, wil ik graag weten of het hier echt aan kan liggen. Of dat ik het moet zoeken in het brandstof systeem, dit lijkt me niet omdat ik dus geen rookwolken zie bij het starten en omdat hij verder mooi loopt.

graag advies, groet gert

gert3673

Geplaatst door gert3673 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Beunhaas (520) PRO, 20 jaar geleden

Een motor die in orde is start ook met een slechte accu, daar moet je het niet in zoeken.
Mijn ervaring met die oudere Forddiesels is dat ze gewoon niet supervlot starten....,zal wel aan de inspuitpomp liggen.

hus104 (0), 20 jaar geleden

nou ik heb hetzelfde mondeo als jou gert met 140000 km op de teller maar de mijne start binnen 2 seconden of het nu warm of koud is altijd bij warm hoef ik maar de sleutel om te draaien 1 seconde vast houden en hij loopt misschien dat het aan je distrubitie riem licht die kunnen ook nog eens een tand zijn versprogen of misschien bij je vervanging ervan

schonenberg (0) PRO, 20 jaar geleden

gloeibougies?? fitsklep?? moet je toch echt naar een dealer en de distributie als die een tand verspringt trek dan je knip maar want dan loopt de heleboel aan puin

Etienne2957 (0), 19 jaar geleden

vermoedlijke oorzaak zijn de gloeikaarsen.In koude toestand is
het stroomverbruik 20 amp per gloeikaars,maar bij opwarming
daalt die tot 10 amp per gloeiboegie.het kan nu zijn dat bij een
defecte batterij nooit die gloeistroom wordt behaald.Dit kun je
meten met behulp van een amperetang(op gelijkstroom),dan moet je
niks demonteren.De zwarte rook duid op een te grote hoeveelheid
brandstof,daar waar de gloeikaarsen defect zijn.moest de distributie riem een tand versprongen zijn zal de motor minder prestaties leveren,en dit blijft zo,maar dit zal het waarschijnlijk niet zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.