Ford Fiesta: linkervoorwiel looptvast/zwaar?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,3

linkervoorwiel loopt zwaar en rem loopt warm (wiel word heet)wiel eraf gehaald en remklauw , alles gereinigd (remmenreiniger)en alles teruggezet.
de auto stond nog op de krik hierbij geremd en telkens loopt linksvoor zwaar,aan de remklauw beweegt ,geduwt ,en het wiel loopt dan vrij totdat ik weer rem
en dan loopt het wiel weer stroef. na bewegen weer vrij.
tijdens het remmen(op krik) zakt de auto intoerental en als ik het wiel losmaak dan loopt de motor weer goed(ik denk dat dit wel normaal is )

is mijn remklauw defekt of iets anders (remschijven en blokken 4a5000km geleden vernieuwd) maar toen liep links ook warm maar de schijven en blokken waren toen zeer slecht.

kan iemand mij verder helpen bedankt

carlo001

Geplaatst door carlo001 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Carlo, remslang vervangen die aan de remklauw vast zit. Kijk met montage of je de slang zonder draai monteert. Wiel in de rechtuit stand laten staan bij montage van die slang. Succes.

carlo001 (0), 13 jaar geleden

he punt kun je antwoord iets toelichten waarom de slang?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Het komt bij meerdere merken voor dat de slang zich sluit door de druk. TEST ; Druk de rem aan los daarna de ontluchtingsnippel . Als de rem zich lost zit ik goed. Als dit geen zin had moet jij die klauw nog eens zorgvuldig reinigen. De zuiger moet je er met de hand zo in kunnen drukken. Haal anders een nieuw. Groeten.

carlo001 (0), 13 jaar geleden

he punt ik heb je test gedaan maar het ligt niet aan de slang, hierop de remklauw vervangen doet het nu prima..
gr

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Carlo goed gedaan . Groeten .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.