Ford Transit: LPG

Bouwjaar: 2000

Hallo, voor die-hards

Transit 2.0L

Motor is vervangen door een gebruikte motor, de oude motor liep op 3-cylinders.
Na het vervangen loopt de motor goed op benzine en LPG behalve wanneer die stationair draait. Sporadisch vindt er ook backfire plaats.

Hierop hebben wij getracht de motor te reinigen doormiddel van Forté (Fuel system cleaner, Gas treatment), maar de klacht blijft. Na verder zoeken is katalysator leeggehaald en is de Lambda sonde vervangen. Weer blijft de klacht bestaan. Nu is als laatste;
- Vacuüm slangen gecontroleerd
- Omloopklep gereinigd en vervangen
- Temperatuur sensor vervangen

Klacht:
De motor loopt koud even 1000 toeren stationair, maar wanneer motor warm wordt loopt deze onregelmatig tussen de 1200 en 1500 toeren (niet schommelen)

De duty cycle klep is bij stationair toerental 33%, bij gas geven is deze hoger.

Graag jullie hulp, kom namelijk niet verder.

Arnold

SRT-Biddinghuizen

Geplaatst door SRT-Biddinghuizen (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gerwim234 (0), 18 jaar geleden

heb je de carter ontluchting gecontroleerd aan de zijde van de voorbuis er loopt nl. een stalen leiding achter de motor langs deze wordt met een rood verb.slangetje aan de ontluchtingklep verbonden hier brandt een gaatje in door hitte van de uitlaat.

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Welk merk en type autogassysteem?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.