Ford Mondeo: LPG G3 af en toe inhouden en stotteren

Bouwjaar: 1998

Hallo,
ik heb een Mondeo op gas die sinds twee weken regelmatig stottert en inhoudt. Op benzine loop hij wel goed. Wanneer de klacht zich voordoet houdt ie meer in dan wanneer ik het gaspdaal loslaat. het lijkt er dus op alsof hij geen gas krijgt of geen vonk. Zowel de bougies als de bougiekals zijn recentelijk vervangen door originele onderdelen. Ook de bougies heb ik iets nauwer (0,9) gezet. Ik heb de auto nu twee jaar en nog nooit een backfire gehad. Zou het kunnen zijn dat mn verdamper gereviseerd moet worden? Auto heeft 224000 kilometers gelopen. Verder heb ik een vacuummeter maar ik weet niet hoeveel het vacuum moet zijn om er vanuit te kunnen gaan dat ik geen lek heb. Ik ga er overigens niet vanuit dat het vacuum een probleem kan zijn. Wel rijdt ik regelmatig de tank helemaal leeg en schakel dan naar benzine op weg naar de pomp.
Heeft iemand een idee? Alvast hartelijk bedankt voor elke reactie. Groeten Wouter

wouter12337

Geplaatst door wouter12337 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wouter12337 (0), 19 jaar geleden

aanvulling:
Het komt zowel bij koude motor als bij warme motor voor. Wel minder bij warme motor. En het lijkt erop dat het bij vochtig weer erger is. kan het de EGR zijn? Waar zit ie als ik hem tegen het schutbord niet kan vinden? kan ik deze uitschakelen? Wat voor code zou ik moeten hebben ?
Wederom bedankt voor recties!
Groeten Wouter.

jagster (0), 19 jaar geleden

Verdamper eens schoonmaken/aftappen.
vacuumlek, merk je bij staionair vooral.
EGR, tja kan. Let wel dat voor 2000 de ECU geen EGR foutcodes geeft! Kontroleer de 2 slangen vn de EGR buis naar de DPFE sensor. Trek eens de vacuumslang van de EGR klp en dop hem af. Als het dan goed is wordt de EGR klep tever open geregeld en is waarschijnlijk de DPFE sensor defect. Als hij stationair niet lekker loopt kan de EGR klep lekken. Bij een beetje vacuum op de EGR klep moet de motor stationair beginnen te stotteren.
Maar lijkt eerder op dat je verdamper revisie nodig heeft.
vogels autogas levert revisiesetjes en nieuwe verdampers.

Michel.

wouter12337 (0), 19 jaar geleden

Hallo Michel,
Hartelijk bedankt voor je antwoord! heb je een idee hoe de verdamper kan worden afgetapt? Ik heb ooit een verdamper gereviseerd maar had uiteindelijk niet het juiste revisiesetje en heb twee kleine afdichtingsrubbertes iets of wat moeten aanpassen. Daarna alles terug gezet en helaas...
Ik heb overigens gemerkt dat het met vochtig weer erger is.
Ik hoor graag van je!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.