Ford Mondeo: LPG G3 Hoog stationair toerental (4000 toeren)

Bouwjaar: 1998

Na het olie verversen startte de motor zonder problemen (op benzine), schakelde over op LPG en begon meteen op 4000 toeren stationair te draaien. Na overschakelen op benzine is dat toerental nog steeds zo hoog.

De computer is doorgemeten maar daar schijnt niets mee aan de hand te zijn. De gaskleppositiesensor lijkt ook in orde.

Het rubber in de luchtregelsensor is gescheurd. Zou dat oorzaak kunnen zijn? Vervangen is nogal duur en niemand kan me zeggen of dat er iets mee te maken heeft.

Met een stukje hout in de luchtregulatie bij de gasklep onder de luchtfilter is het toerental weer omlaaggebracht door de luchttoevoer te beperken. Het toerental is nu zo'n 1200 toeren en dus een tikje meer dan normaal.

Moet ik me hier nou zorgen over maken of kan ik gewoon verder blijven rijden? Liefst zou ik natuurlijk horen wat er nou precies aan de hand is en hoe dat verholpen kan worden. ;-)


Hartstikke bedankt,

Guus

guus3890

Geplaatst door guus3890 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

guus3890 (0), 18 jaar geleden

Nu lijkt het erop dat het stationaire toerental heel langzaam omlaag gaat en de motor bij heel weinig gas stottert. Iemand enig idee?

bedankt, Guus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.