Ford Transit: Meerdere keren gaspedaal kapot bij het zelfde voertuig

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 80

Beste lezers,

Wij hebben hier een Ford transit uit 2007 staan, 2.2 liter tdci met 110 pk waarvan meerdere keren het gaspedaal kapot is gegaan in zeer korte tijd. Bij het intrappen van het pedaal reageert de hij tot de helft van het pedaal bereik, en valt daarna dood. Bij voorzichtig op laten komen van het pedaal pakt hij halverwege het gas weer op. In eerste instantie het pedaal vervangen waarna het probleem verhopen was. Na +/- een week ging ook dit pedaal kapot, en gaf het nieuwe pedaal de zelfde symptomen. We zijn inmiddels 4 pedalen verder en zijn opzoek naar een oplossing. Uitlezen levert enkel een foutmelding over het gaspedaal positie sensor op. Na het vervangen van het pedaal is deze foutcode weg. Kortom: heeft iemand ervaring met dit probleem en wat is de oorzaak dat de pedalen kapot blijven gaan?

Bij voorbaat dank voor jullie tijd!

Camperzaak

Geplaatst door Camperzaak (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Branco04 (0) PRO, 8 jaar geleden

misschien Klemspanning stekker controleren op het gaspedaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.