Ford Transit: Niet aanslaan bij starten ( vooral bij bedrijfstemp)

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: Qvfa, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 91

geachte heren,

Ik heb in de werkplaats een transit, gekocht met een kapotte motor, verkoper gaf aan probleem aan een lager, dit bleek niet zo te zijn, er was een bout van de injector afgebroken, toch hebben wij voor de zekerheid de hele motor gedemonteerd verder dan de injector was alles keurig in orde.
Voordat wij aan de reparatie begonnen gaf de computer een fout in de egr klep, die was behoorlijk vervuild, schoongemaakt en gemonteerd.
Nu zit alles weer op zijn plek.
Het grote probleem is als de motor op bedrijfstemperatuur is start hij soms wel en vaak niet, even wachten na 20 minuten start hij weer, en loopt/rijdt perfect!
Wij hebben alles nagelopen, en kunnen niks vreemd vinden. Is hier iemand bekend mee?!
Ecu geeft geen storingen aan!

Alvast dank

Autobedrijf otto

Geplaatst door Autobedrijf otto (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 8 jaar geleden

Laatst iets soortgelijks gehad. Hoewel niet hoorbaar bleek de startmotor de oorzaak. Hij trok teveel stroom en dat kwam doordat hij te langzaam draaide.

Koud nooit geen problemen, maar vaak wel als hij even een tijdje stilstond. Na half uurtje kon je altijd vlot starten. Meet de startstroom maar eens.

Autobedrijf otto (0) PRO, 8 jaar geleden

Siem Bijman, bedankt voor je reactie, ga meten morgen, ik laat nog wat weten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.