Ford Mondeo: Mistlampen voor.

Bouwjaar: 1997

Hallo, heb een Mondeo waar origineel geen mistlampen voorin zitten, ik heb op de sloop mistlampen gehaald, deze eringezet, bedrading was al voorzien. Lichtschakelaar omgeruild voor een goeie. Nu is het probleem dat de lampen een paar seconde aangaan, daarna springt er een zekering, kilometerteller en toerental enz doen het dan niet meer, airco en aanjager doen het ook niet meer.
Wat heb ik fout gedaan, of wat moet ik nog meer doen, relais plaatsen?? Weet alleen niet waar, wie kan mij helpen?

michel73

Geplaatst door michel73 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fred. (0), 19 jaar geleden

hoi michel ik heb laats ook een paar nieuwe mistlampen gekocht voor mijn mondeo uit 97 en heel lang bezig geweest om te achterhalen of het mogelijk was door alleen een lichtschakelaar te monteren de lampen te kunnen laten branden niemand kon mij vertellen of dat mogelijk was ook niet bij de dealer en ik heb er twee gesproken wel zeggen ze allebij dat er ergens een relai geplaats moet worden waar weten ze niet en daarbij moet er een verloop stekker achter de schakelaar gemonteerd worden maar ze durfden er geen gerantie op te geven dat het werkte..de zekering van de mistlampen is volgens de dealer gecombineerd met meerdere functies in de auto zoals je erachter gekomen bent....beste advies tot nu toe gewoon zelf aansluiten met een eigen schakelingetje niet zo moeilijk toch???? groetjes fred.c

michel73 (0), 19 jaar geleden

Hallo, ik heb het probleem gevonden, Bij de zekeringkast loopt een kabelboom en daaran zit een stekkertje met een draad gelooped, stekkertje loshalen, aan de voorkant een wit plastic klemmetje eruit pielen met een heel klein schroevendraaiertje, met hetzelfde schroevendraaiertje een grijs dingetje naar beneden duwen, anders krijg je het linksbovenste snoertje ( NR 1 ) er niet uit, daarna het linksbovenste snoertje naar het rechts onderste ( NR 4 ) gaatje brengen, wit klemmetje terugplaatsen en klaar is kees. Heb het getest, alle lampen aan, airco aan, aanjager aan, radio aan, mistlampen voor aan, mistlampen achter aan, zekering klapt er nu niet uit, dus moet dit de oplossing zijn. Je moet natuurlijk wel een lichtschakelaar hebben met de extra mistlampen voor functie, en vergeet niet een indicatielampje te plaatsen in je tellerunit, want dat moet voor de APK geloof ik.

Fred. (0), 19 jaar geleden

hoi michel het lijkt wel of je een relai doorlust is dit ook zo ???
en waar precies zit die stekkertje in de relai kast??? en welke kabelboom bedoel je er zijn er meerdere laat effe weten groetjes fred.c

Fred. (0), 19 jaar geleden

hoi michel heb je mail ontvangen ga er mee aan de slag kan effe duren ben erg druk hou je op de hoogte groetjes fred.c

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.