Ford galaxy: moeilijk aanslaan bij warme motor

Bouwjaar: 1999

Het betreft hier een galaxy tdi, de motor wil bij warme motor niet direct aanslaan. Als bv de warme motor wordt gestart na 5min duurt het eventjes eer hij aanslaat. Bij koude motor slaat ie nogtans direct aan. Heeft iemand een idee?

fordis

Geplaatst door fordis (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

universeeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo,

Raar maar waar: de starter vernieuwen.

groetjes, universeeltje

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Kun je checken door bij warme motor de stekker van de temperatuursensor los te pakken.Ecu denkt dan dat de motor koud is.Start hij dan wel, dan is dit een hele goede aanwijzing dat het in je startmotor zit.

fordis (0) PRO, 19 jaar geleden

Jullie denken aan de startmotor? Maar volgens mij draait ie wel goed rond hoor, het is gewoon dat als ie warm staat, dat ie niet direct aanslaat. Precies of ie eventjes geen brandstof krijgt of geen stroom op de pomp denk ik.Lucht in de leiding is het ook niet , want dan zou ie erna even stilvallen denk ik.De motor aarzeld gewoon even bij warme motor en slaat na enkele sec.doorstarten gewoon aan

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

het klopt wel van die startmotor
starttoerental moet iets van 300 rpm zijn
vraag het maar bij een vw dealer

fordis (0) PRO, 19 jaar geleden

zal ik proberen; maar wat gebeurd er in feite doordat de startmotor defect is? Neemt ie zoveel stroom af, zodat de regeleenheid even te weinig stroom krijgt misschien?

universeeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo, de startmotor neemt inderdaad veel te veel stroom en de regeleenheid krijgt daardoor te weinig stroom. Veel voorkomend bij TDI-motoren volkswagen.

Groetjes universeeltje

fordis (0) PRO, 19 jaar geleden

Het was inderdaad de startmotor! Ik heb ook de stekker losgenomen vd temp.sensor en dan startte ie direct(zoals Siem zei).Alvast hartelijk dank aan iedereen! Wij hebben nochtans verscheidene galaxy's in onderhoud, en dit was ons eerste geval.
n.b. zou iemand van jullie me eens kunnen uitleggen hoe het eigenlijk komt dat de regeleenheid de motor niet direct laat aanslaan?Ik had nochtans altijd stroom op de brandstofpomp.
Dank bij voorbaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.