Ford Galaxy: Tikkende motor (2.0 8v)

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ben in 't bezit van een Galaxy uit '99. Ik heb de auto onlangs gekocht. De auto had toen ruim een jaar stilgestaan, in afwachting van een kleprevisie (de auto staat op G3). De motor maakte bovendien een tikkend geluid. Diagnose wees uit dat twee klepstoters vermoedelijk stuk waren. Er heeft een revisie plaatsgevonden waarbij de kleppen zijn vervangen door gaskleppen en er 8 nieuwe klepstoters zijn geplaatst. Gecheckt: de motor staat 'op tijd', kleppen en stoters zijn correct gemonteerd, ketting is niet versleten, kettingspanner werkt.
De motor blijft na ruim 300 kilometer nog steed een tikkend geluid maken. Aan de kop kan het niet meer liggen. Nu heb ik al meerdere suggesties gehoord: Volledig synthetische olie gebruiken ipv halfsynthetische olie; Drijfstanglagers vervangen; de motor 1000 kilometer geven om weer 'los' te komen. Ik zelf denk dat er mogelijk ergens een lager stuk is (bijvoorbeeld van een waterpomp oid). Heeft iemand hier misschien nog ideeen of suggesties? Alvast bedankt!

JFBuijs

Geplaatst door JFBuijs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tinus11482 (0) PRO, 19 jaar geleden

Weet je zeker dat het niet in de hydrulische kettingspanner zit?
Hoe heb je deze gemonteerd?

JFBuijs (0), 19 jaar geleden

Hallo Tinus. Er is een nieuwe kettingspanner door een zeer ervaren monteur gemonteerd. Ik heb zelf met de haynes garagemanual erbij de reparatie gevolgd en dat is goed gedaan. Dat is nou ook net het rottige. De monteur die de klus heeft gedaan is er eentje van de betere soort: altijd even verder kijken dan z'n neus lang is en zeer secuur in z'n werk. hij was ook degene die mij de suggestie deed om naar de drijfstanglagers te kijken, als het tikken aan bleef houden.

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

deze motor vloet zich het lekkets met vol syntetishe olie
(5w30) probeer eens...

JFBuijs (0), 19 jaar geleden

Dank voor de tip! Er zit nu halfsynthetische olie 5W30 in, ik ga er dit weekeinde synthetische ingooien, kijken of het iets uitmaakt!!

tinus11482 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wij doen er altijd halfsynthetische 5w30 in.
Nooit geen problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.