Ford Mondeo: Mondeo heeft startproblemen

Bouwjaar: 1998

Familie van mij rijden in een Ford Mondeo 1.8 benzine wagon van 98. Deze auto wil de laatste paar week niet starten. De auto is inmiddels al een paar keer naar de Ford dealer geweest. Het lijkt dat de startonderbreker niet in orde is, de auto wil wel op contact maar de starter gaat nooit rond, je hoort wel een relais in het dashboard klikken (reservesleutel hetzelfde probleem). De garage heeft de ontvanger van de sleutel al vervangen voor een nieuwe en nog steeds heeft hij problemen. Soms start hij na 4x proberen soms pas na 25x proberen.

Zodra de massapool wordt afgekoppeld en na een paar minuten weer wordt aangesloten (reset) wil hij direct in 1x starten, maar na een kwartier probeer je het weer begint hetzelfde gezeur van voren af aan. Volgens de dealer geeft de computer geen foutcode's en die stelt nu voor om de computer a 900 euro te vervangen, maar kan geen zekerheid geven op goede werking.

Komt dit probleem iemand bekend voor?

waterink

Geplaatst door waterink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Computer zou ik niet vervangen. Problemen met het PATS-systeem lijkt mij ook uitgesloten, want dan heb je foutcodes en knippert het rood led-je naast het uurwerk snel als je het contact opzet of probeert te starten. Zou de dealer toch moeten weten. Buiten het PATS-systeem heeft de computer geen enkele controle over de starter en daarom zou ik dan ook de computer niet vervangen.

Waarschijnlijk heb jij een defecte starter, of ergens een probleem met de bekabeling van de starter. Voedingen en massa nameten op de starter zou ik zeggen.

waterink (0), 19 jaar geleden

Zal ik doorgeven aan hun (de auto staat op +/- 100 km van mij thuis), het bijzondere is wel dat zodra dus de massa pool van de accu er een paar minuten af is dat hij altijd in 1x start. Zodra je die erop laat zitten en je probeert pas na een uurtje te starten is het weer mis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.