Ford Mondeo: Mondeo Schakelen piept

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i 162K

Als ik schakel, hoor ik door een lichte wrijving een soort piep. Je kan het vergelijken met het geluid dat je hoort als je glas hard boent.

Het geluid is altijd aanwezig, maakt niet uit of de motor wel/niet loopt. Van 1 naar 2 hoor ik dat het erste, de zeer lichte wrijving zit voor mij gevoel links.
Het schakelen/koppelen an sich gaat verder prima, maar het klinkt zo suf. Voor zover ik weet hor je versnellinsgbak olie niet zo 123 te vervangen, of heeft dit verder geen relatie?

Carel123

Geplaatst door Carel123 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1705) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou alles eens smeren , of laten smeren.
Versnellingspookhoes los halen , daar zitten diverse contactvlakken die dit kunnen veroorzaken.
Op de bak zitten ook diverse scharnierpunten, ik zou zeggen leef je uit.
Wit spuitvet werkt , of teflonspray .
Succes

Carel123 (0), 11 jaar geleden

Ik ga eens kijken hoe ik de pookhoes los kan halen, dat moet als particulier vast wel lukken. Als iemand toevallig een tutorial heet, hoor ik dat graag.

Wat opvalt is dat het vooral gaat piepen als ik veel schakel. Als de auto koud is merk ik niet maar bbk en veel drukte geven snel dat gepiep.

Carel123 (0), 11 jaar geleden

De spays helpen niet. Het probleem komt vooral als ik veel schakel (binnestad). Ook ontstaat het wanneer ik heb gereden en een uur later de auto weer pak. Het schakelen is dan net iets stroever waardoor er iets aanloopt en het door wrijving piept. Heeft dit iets met synchronisatie(ringen) te maken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.