Ford Mondeo: Pingelen van de motor Duratec HE 1.8 16v

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Duratec HE 16v

Heren, en eventueel dames.

Ik ben eigeneaar van een Mondeo 2001 met motor 1.8 Duratec HE 110pk.
Ik heb vorig jaar de inlaatspruitstuk vervangen voor de nieuwe versie (vlinderkleppen issue).
Sinds 3 weken geleden heb ik de spanrol, geleidewiel en multiriem vervangen. Vorige week heb ik Iridium bougies erin gezet omdat 1 van de 4 oude bougies anders uitzag. Tevens had ik een echt irritant stotter gedrag. Normaal zijn er bij de andere oude 3 bougies een puntachtig structuur (net als Iridium Platinum/Laser bougies) onder de gebogen stuk. Bij1 van de 4, de meest dichterbij de bobine, was dit punt bol geworden (net alsof met de tijd gesmolten was). Ik weet niet hoe deze stukken heten maar goed...
Dus ik heb nieuwe bougies.

Echter, voordat ik alles wat ik tot nu toe heb vervangen, hoorde ik de motor pingelen. Ik had verwacht dat na het vervangen van de spanrol en bougies dit fenomeen weg zou gaan.
Maar ik blijf deze houden.
Bij 2000-2500 tpm op 100-120 km/h pingelt de motor zachtjes. Als ik gas geef dan wordt het luider een seconde of 2 en dan verdwijnt het.

Mijn vraag is, hoe kan ik dit weghalen? Ik heb begrepen dat pingelen desastreus is voor de motor. Ik ben van plan over 4 weken richting Zwitserland te gaan en ik wil geen rare issues onderweg krijgen.

vroeger bij oude motoren, kon je de bobine losmaken en draaien zodat de onsteking eerder kon beginnen. Hoe zit het met de nieuwe generatie?

Alvast bedankt.

RastaMc

Geplaatst door RastaMc (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

DexterXL (0), 11 jaar geleden

Bdp sensor? Bobine? Goedkope benzine, anders eens euro98 tanken en kijken of het over is......

RastaMc (0), 11 jaar geleden

Ja, ik heb al 2x V-power getankt in de hoop dat het hieraan lag. Maar geen verbetering. Ik tank altijd Fuel Save 95 van Shell. Nu V-power 95 van Shell.

Wat is de Bdp sensor en wat doet het? en hoe check ik dit? Niet door een nieuwe te kopen hoop ik.
Bobine is goed....denk ik. Getest door op 50km/h te rijden in zijn 5e en dan volgas geven. Als het niet stotterd dan is de bobine goed. Heb ik gelezen....en uitgevoerd. Geen stotteren dus neem ik aan dat het goed is. Or I'm wrong?

RastaMc (0), 11 jaar geleden

Trouwens...dit is een auto van 2001 en ik neem niet aan dat het voor euro 98 was gebouwd ???? of wel?

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

Te arm mengsel , laat je sensoren eens controleren.

RastaMc (0), 11 jaar geleden

Ik heb zo net de dealer gebeld en ze zeggen om de auto eventueel of geborgen foutcodes te laten lezen. Tevens heeft de monteur verteld dat het ook mogelijk is dat de carterontluchtingsslang gescheurd is waardoor het gaat pingelen. Nu vraag ik me af waar deze slang ligt. Ik heb gegoogeld maar ik kan niet precies achterkomen wat het is en waar het zit.
Heeft iemand kennis hierover?

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

rechts onder de bobine

RastaMc (0), 8 jaar geleden

Na alles te hebben nagelopen, na al deze jaren, pingelt de auto nog steeds. Next step is de pingelsensor vervangen. Als dat niet is dan geef ik het op

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.