Ford Mondeo: Mondeo start slecht bij koude motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 (125pk)

Onze Mondeo starte enige tijd geleden van de ene op de andere dag slecht bij een koude motor.
De motor sloeg wel direct aan maar leek maar op drie cilinders te lopen. Bij het wegrijden hield de motor af en toe in.
Als de motor op temperatuur was waren er geen problemen.

De garage heeft de bougies (waren af) en de bougiekabels vervangen. De computer is uitgelezen, deze gaf geen foutmeldingen.

De volgende dag bij het starten merkte ik wel enige verbetering, maar het was niet zoals het altijd was. Bij gasgeven bij een koude motor pakt de motor niet direct het inhouden (bokken) bij optrekken is ook niet verdwenen.
Bij een warme motor zijn er geen problemen.

Vandaag moest de auto even ergens anders geparkeerd worden. Bij het achteruitrijden sloeg de motor af.
Herstarten ging zeer moeizaam, moest meerdere keren starten. Soms draaide de startmotor niet rond maar was een "rinkelend"geluid te horen. Ook sloegen alle meters (km-teler, toerenteller, benzinenm enz. uit, de dagteler stond spontaan op nul).

Nadat de motor eindelijk draaide ben ik een stuk gaan rijden, de motor liep zonder problemen. De auto liep zonder problemen, trok goed en starte onmiddelijk na een herstart.

Een probleem welke zich al voordoet sinds ik de auto anderhalf geleden kocht is dat als je het gas los laat het toerental af en toe schommelt tot net boven de 1000 en net onder de 500 toeren, dit gebeurt enkel malen, daarna loopt de motor rustig. Gebeurt zowel met airco aan- als uitgeschakelt.

fouch

Geplaatst door fouch (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Hoe is het met de startmotorkabel, is ie poreus en gescheurt, of zit ie niet goed vast aan de startmotor. Er gaat een rode draad van de accu naar de startmotor.

Marco

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

marco, dat heeft er niets mee te maken....motor start wel, maar slaat slecht aan. (lezen!)

fouch (0), 13 jaar geleden

Klopt, Hans4040, starten doet ie in een keer. Alleen als de motor een paar uur niet heeft gedraaid loopt de motor slecht. Tijdens het optrekken (bij weinig toeren) houdt de motor in. Als de motor warm is, is er niets aan de hand.

Het niet willen starten is een keer gebeurt, dat was nadat de motor was afgeslagen.

Fouch

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Even een kleine kantekening Hans4040, er wordt door ts melding gemaakt van de meters in het dashboard die uitsloegen tijdens starten en dat is nu 1 van de kenmerken van een te lage spanning dus de opmerking van Marco is niet geheel ten onrechte.

Dat de stratmotor af en toe niet ronddraaide kan met de accuspanning te maken hebben, ook een slechte massakabel (aansluitpunt onder de accu!) kan dit veroorzaken.

slecht aanslaan kan nog komen door een slechte bobine, zeker als ik lees dat de motor ook niet goed oppakt. demonteer de bobine en bekijk de onderkant, zit er een zwarte vlek/stof op de onderzijde dan is de bobine niet 100% meer.

Schommelend toerental kan meerdere oorzaken hebben: een stationaire regelklep die stroef gaat, valse lucht via bv het asje van de wervelkleppen in het inlaatspruitstuk, een gaatje in de carterventilatieslang.
Al die dingen hebben ook invloed op het aanslaan uiteraard.

Suc6

fouch (0), 13 jaar geleden

Hallo

Las op een andere forum iets over een vervuilde brandstoffilter als mogelijke oorzaak.
De Mondeo heeft inmiddels bijna 240.000 km. gelopen. Is toe aan een grote beurt. I.v.m. de storing zijn alleen de bougies en bougiekabels vervangen.
Luchtfilter, benzinefilter enz. niet.

Over het starten. De motor slaat wel direct aan, maar loopt niet "lekker", houdt in bij het gasgeven, en bij het opschakelen (alleen bij lage toeren).

Fouch

harnak (0), 13 jaar geleden

uitllaat geen lekkage?

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Doktor]Even een kleine kantekening Hans4040, er wordt door ts melding gemaakt van de meters in het dashboard die uitsloegen tijdens starten en dat is nu 1 van de kenmerken van een te lage spanning dus de opmerking van Marco is niet geheel ten onrechte.[/quote]
Dokter, je hoeft mij niet te corrigeren.
het kan best dat ik er naast zit, maar geef gewoon ter zake doende info; daar heeft TS meer aan...

mvg,
Hans.

fouch (0), 13 jaar geleden

Het probleem is inmiddels gevonden. Het waren de kleppen in het inlaatspruitstuk. Deze waren aan het stuk gaan.

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.