Ford Mondeo: mondeo station 1997 Achterdemper verwijderen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20 I 16V

Beste leden,

Ik wil mijn achterdemper (stationcar) vervangen maar er lijkt niet voldoende ruimte te zijn om de oude demper onder de auto uit te krijgen.
Alles is los maar het lijkt erop dat ik ook het onderstel van het chassis moet losschroeven om voldoende ruimte te creëren.

Heeft iemand een idee of ik wat over het hoofd zie? het enige wat ik nog kan bedenken is dat een soort spoorstang van links naar rechts weggehaald moet worden. Deze stang koppelt de linker en rechter achterwielophanging. En zit gemonteerd aan de voorste draaipunten van de swingarmen. Het probleem is dat deze enorm vastzit, dus hiervan wil ik graag weten of dat de boosdoener is.

Ik ga zo weer verder proberen, want ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het chassis los moet.

Alvast bedankt voor de tips.

maarten-p

Geplaatst door maarten-p (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

low budget (0) PRO, 9 jaar geleden

ik denk dat je de wielen vrij moet zetten, krik of bokken, dan zakt de ophanging en heb je de ruimte

maarten-p (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken, de wielen had ik reeds omhoog gehangen maar de uitlaat loopt boven een vast stuk langs, en die ruimte werd niet groter.

Maar ik heb het al voor elkaar, de koppelstang aan de onderzijde van de wielophangingen heb ik aan 1 kant los gekregen en door deze weg te draaien ontstond er net aan voldoende ruimte.
Wel moest ik de door mijzelf opengebogen stukken demper (om deze van de volgende pijp af te schuiven) weer in de goede vorm buigen. Anders past het nog niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.