Ford Puma 2020: Motor defect - cilinder kapot

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Motorcode: B7JB, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 91

Goedeavond,

Mijn Puma is na een rit van ruim half uur stil gevallen bij een stoplicht. Begon te schudden bij een laagtoerental/stilstaan.
Motorstoring begon te knipperen en aan de kant gezet. Hij klonkt als een brommer en had heel weinig vermogen. En later kreeg ik de melding op de FordApp dat er 1 cilinder was uitgeschakelt.
De motor is nu bij de garantie kapot verklaard en er zou dus een niruwe of een gebruikte in moeten...
Auto heeft pas 28.000 gelopen maar ze weigeren tot nu toe garantie af te geven. Oorzaak is nog niet bekend. Maar dit lijkt me niet anders dan fabrieksfout?

Geplaatst door

Puma-vignale-AK (60)

al 2 maanden lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Waarom zou je wat doen ?
Je hebt garantie of lees ik het verhaal verkeerd ?

kaleido 1 5000
badge vip badge

2 maanden

Ah ja excuus. Dat is dus het probleem, ze weigeren garantie af te geven. Ook bij FordNL en tot nu toe 0 coulance...

Maar vooral omdat ze geen clue hebben, of niet vertellen... weet ik niet hoe dit heeft kunnen gebeuren... Het zou toch te gek zijn binnen 30.000km dat hier geen gehoor aan wordt gegeven.

Maar ik kan tot nu toe ook nergens op forums een vergelijkend probleem teruglezen. Vandaar de vraag hier of iemand dit herkend en wat daarmee is gebeurd.

Puma-vignale-AK 60

2 maanden

geen garantie omdat...... oliepeil te laag of andere vloeistof? onderhoud? ga zo maar door. lees de voorwaarde anders via geschillen commissie aan vechten.

Highway 495
badge

2 maanden

Dit lijkt mij niet iets waar je als consument iets te verwijten valt bij goede onderhoud. Dus garantie claimen lijkt me.

Heino4267 475

2 maanden

Geheel mee eens ! Als bezitter van een auto, is het alleen je taak dat alle vloeistoffen op het juiste niveau zijn en de banden de juiste spanning hebben. Meer niet.

Bobin2 95

1 maand

Bedankt heren. Heb zojuist bericht gekregen dat er volledige garantie wordt gegeven door FordNL. Er komt dus een nieuwe motor in.
Ze vielen over onderhoudhistorie waarbij een periodieke beurt een maand of 2 later was uitgevoerd dan gepland... Gelukkig wordt hij dus nu gerepareerd, eind September klaar... Mijn auto gaat dus naar een officiele dealer om het daar te repareren.

Eind goed, al goed.

Mooi

kaleido 1 5000
badge vip badge

1 maand

Fijn voor je en zo hoort et ook!

Heino4267 475

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Puma of stel zelf een nieuwe vraag.