Ford Mondeo: motor geeft soms ineens gas bij en loopt dan ook raar stationair

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: tddi 85kw

Mijn Mondeo heeft soms dat hij wanneer ik in de versnelling gas loslaat bij 1200/1300 toeren dat hij gas bij geeft tot zo'n 1700 toeren. Dit doet hij in alle versnellingen dus is best link! Als ik dan de koppeling intrap loopt hij raar onregelmatig stationair op 1000/1100 toeren; net alsof hij steeds een beetje gas bijgeeft en dan weer loslaat. Na een paar minuten loopt hij weer netjes.
De dealer heeft al 2x gekeken en niets gevonden, maar toen deed hij het ook keurig.. Het komt dus niet altijd voor maar vooral na lange snelwegritten en ook als na korte tijd (uur) stilstaan de motor opnieuw wordt gestart (lauw-warme motor). Vervelend want ik kan zo niet op de reactie van de auto vertrouwen en de dealer kan niks vinden. Iemand een tip waar naar te laten zoeken? Kijken en niet vinden kost ook geld.. Graag reacties!

JanT5139

Geplaatst door JanT5139 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zit een klein membraampje op de zijkant van de dieselpomp
wat wel eens wil lekken bij sommige Ford Turbo diesels
Ik weet niet wat voor type diesel dit is en of deze ook zo'n membraam heeft.
Maar dit soort klachten lijkt er wel op.
Oiram

JanT5139 (0), 18 jaar geleden

Ben er weer eens mee langs de garage geweest, en gevraagd of dit zou kunnen. Volgens hen is dat hier niet mogelijk (tddi 115pk). Vervolgens een stukje met monteur gereden, toen deed het stationair het ook niet netjes. Wel genoeg power en geen foutmeldingen, monteur zei het ook niet te weten en adviseerde te wachten met repareren tot het erger (duidelijker markbaar) werd.
Vandaag ondekt dat na volgas accelereren (van 80 naar +120) de motor ook op snelheid wat hort en stoot. Hij loopt inmiddels bijna continu te hoog stationair. Dan zie je ook de verlichting wat schommelen in sterkte. Wel nog steeds voldoende power. Zou het iets met de inspuiting (verstuivers) kunnen zijn? Of het motormanagement?

JanT5139 (0), 18 jaar geleden

pfff, vandaag uitgebreide onderzoeken geweest naar falen van pomp, EGR, gaspedaal etc, etc, niks gevonden!!!
Kwaal wordt alleen maar erger, maar (ford) garage weet t ook niet. Alle uitleesgegevens zijn 'prima'.
Ik zou zelf denken dat er misschien ergens een hardware probleempje zit (los contact in de boordcompu ofzo) maar ik ben er iig goed zat van.
Zijn er mensen met suggesties wat te doen of waar verder te zoeken?? Hij geeft dus alleen gas bij (in principe in alle toeren nu, ook met cruisecontrol aan; het schommeld steeds) en dan laat hij weer terugzakken tot oorspronkelijk nivo. Heel onrustig rijden dus, of stil staan.
Ik begin inmiddels het vertrouwen in Ford (zowel auto als garage's) volledig te verliezen..

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Ga er eens mee langs een dieselspecialist en laat die dealer links liggen.
Die vervangen alleen maar en uiteindelijk zeggen ze dat je er mee moet leren leven.
De specialist doet niet anders als dit moeilijke storingen oplossen.

kyros (0), 17 jaar geleden

daar be ik een beetje mee eens.maar welke specialist zou een Tdci kunnen na kijken.een Bosch service ??

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Ja, een bosch servicedienst die gespecialiseerd is inspuit systemen.
Zowel diesel en benzine.
Ik neem aan dat er in Hoogeveen ook wel zoiets zit.
Die jongens doen de hele dag niet anders als daaraan sleutelen, weten daardoor ook vaak iets meer als een doorsnee garage.

JanT5139 (0), 17 jaar geleden

Inmiddels rij ik er nu alweer een tijdje (gefrustreerd) mee door en het probleem komt en gaat. Soms is het een paar dagen weg en dan komt het ineens (als ik over een bobbel rij of de auto scheef staat lijkt wel uit te makan). Wel heb ik het volgende ondekt: de gas-bijgeef onregelmatigheden overrulen de cruise-control en het gaspedaal. Ze zijn door de motor flink op z'n donder te geven (op topsnelheid brengen met cruisecontrol en die dan een paar keer aan en uit zetten) wel tijdelijk weg te krijgen. Lijkt wel alsof hij dan iets losmaakt wat vast zit. Soms werkt het ook even tijdens stationair een beetje met het gaspedaal te spelen of de auto opnieuw te starten. Dit doet me vermoeden dat het probleem zich ná het gaspedaal bevindt in de keten van aansturing/regeling. Gaan er bij mensen nu belletjes rinkelen?? Betreft dus de TDDI 85KW.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.