Ford Mondeo: Koelventilators draaien altijd.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 18 td

Hoi, als ik het contact opzet beginnen de ventilators te draaien. Ik heb de indruk dat het samenhangt met het lichtje op de knop voor de airco... enfin, sinds een tijdje brandt dat lichtje ook als de airco niet aanstaat, zij het dat het lichtje minder fel brandt. Het kan ook toeval zijn. Heb nu tijdens de winter de stroomvoorziening van de ventilatoren uitgeschakeld. Los hiervan, maar misschien heeft het er toch mee te maken, sinds ik de auto heb is het mij opgevallen dat de temperatuurmeter altijd rond de n van normaal blijft hangen (is dat wel normaal?). En verder: de auto warmt wel op in de winter, maar het duurt zo lang (20 km rijden, aanjager op 4 en dan is het nog niet echt te heet - hiervoor had ik een vw passat 1600 diesel en die werd toch wel veel vlugger warm). Maar de koelventilators dus????

jerryB5417

Geplaatst door jerryB5417 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is normaal dat de ventilators draaien bij ingeschakelde airco, je zegt dat t lampje van de airco niet echt helemaal uitgaat bij t uitschakelen van de airco. Dit kan wel eens n probleem in de zekeringkast zijn. Het komt vaker voor dat er water lekt in de zekeringkast onder de motorkap, dit veroorzaakt allerlei 'vreemde' storingen. Kijk een bij de zekeringen of t hier vochtig/roestig is.

jerryB5417 (0), 17 jaar geleden

Heb de airco 'uitgeschakeld', maar de ventilatoren blijven draaien als gek. Dat was het blijkbaar niet???

Niels8175 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je hebt toevallig je keuzeschakelaar niet op stand "voorruit'' staan?

Want dan staat de airco áltijd aan,ongeacht het lampje.
Dit is de ontwazemingsstand..

Zet je schakelaar eens op b.v ''voetenruimte'' ,en de airco uit,denk dat de fan's dan uit gaan...

Niels

jerryB5417 (0), 17 jaar geleden

Nee, dat was het ook niet. De ventilators draaien vanaf het moment dat ik het contact opzet; de stand van de verwarming (zet ik trouwens altijd af voor ik start), voeten of voorruit, heeft daarop geen effect. Denk eigenlijk niet dat het met de airco te maken heeft. In mijn vorig bericht schreef ik al dat ik de airco volledig had uitgeschakeld (via zekeringen) en de ventilators draaien nog... Denk eigenlijk niet (meer) dat de airco er voor iets tussenzit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.