Ford S-Max : motor houdt in en blijft onder 2000 toeren

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 L

Beste,

Ik heb sinds enige tijd (is begonnen na een beurt) last van een raar fenomeen wat betreft de motor. Ik heb nu 3 keer iets meegemaakt waarvan ik denk dat het met elkaar te maken heeft.
1) bij warme motor bij stoplicht zakt toerental somes van 750 naar 500 toeren, gaat naar 1000 en komt weer tot rust bij 750 toeren
2) bij koude start wilde de motor niet aanslaan en uiteindelijk wel, maar bij vol gas toerental onder 2000-2500 toeren. Ook bekende geluid van vroeger, onverbrande beznine in uitlaat, knallen dus.
3) bij warme motor bij stoplicht, wil optrekken en hetzelfde als bij 2) de motor wil niet meer harder, houdt enorm in. Ik vlug aan de kant met alarmlichten, probeer weer gas te geven in de berm maar ook nu weer knallen in uitlaat. Ik zet contact uit en start meteen weer erna en alles werkt weer prima.

De garage heeft allerlei foutcodes bekeken en heeft uiteindelijk de bougies vervangen, probleem 1) is niet meer terug gekomen, maar probleem 3) is erna nog opgetreden. Helaas kotm het dus maar af en toe voor. Ik denk dat het niet de bougies geweest zijn.

Iemand slimme ideeen?

met vriendelijke groet,

Walter

walterwillaert

Geplaatst door walterwillaert (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford S-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

772 (0), 13 jaar geleden

Bij de dealer de motor helemaal opnieuw laten reseten en weer op fabrieks normen afstellen.
772

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.