Ford Mondeo 1.8 16v: Motor loopt op 3 poten

Bouwjaar: 1996

Hoi,

Tijdens het starten loopt mijn mondeo heel even op 3 poten...het duurt heel even voor hij weer op alle 4 loopt. Iemand een idee?

Tijdens het stationair lopen wordt de motor ook snel warm...hij loopt op tot de L van NORMAL waarop vervolgens de fan aanslaat en de temp. terugloopt. Op de snelweg heb ik hier geen last van, dan blijft de temp. normaal en staat hij ongeveer op R van NORMAL.

groet,

Ronald

rkingma

Geplaatst door rkingma (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wouter12337 (0), 19 jaar geleden

Hallo Ronald: Even controleren welke "poot" het is door tijdens het slecht lopen één voor één de bougiekabels los te trekken. Op het moment dat er geen verandering op treed is dat de cilinder die niet mee loopt. Dan even bougie eruitdraaien en kijken wat voor kleur ie heeft. Is het ook zo dat ie heel af en toe niet rond komt bij het starten? Als dat zo is heb je een gescheurde kop of een lekke koppakking. Ik heb precies hetzelfde gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.