Ford Transit: Motor loopt warm

Bouwjaar: 1997

Na 8 keer in de garage te zijn geweest voor een te warme motor probeer ik mijn geluk hier eens op dit forum. Mogelijk heeft iemand advies waar ik wel iets mee kan.

Ik heb een transit 70 pk 2.5 diesel die het goed doet. Als ik boven de 110 km ga rijden voor ongeveer 30 minuten dan gaat de wijzer van de temparatuur flink naar het rode gedeelte. Als ik in frankrijk door de de bergen rijd dan loopt de motor al snel warm. Ik moet m dan echt aan de kant zetten. Als ik de kachel aan doe dan gaat het wel goed en heb ik geen probleem... erg lullig als je in de zomer met een buitentemp. van 32 graden ook de kachel aan hebt.... de ford garage weet het niet... Ik heb het drukvat vervangen. Ik heb de sensor vervangen. Ik heb de radiator vervangen. Ik heb uiteraard eerst de thermostaat vervangen. Bij diesel Buchli in Harderwijk hebben ze de motor getest en die was op de testbank na het vervangen van de verstuivers helemaal in orde. Hij perste er 76 pk uit...

Alles is begonnen toen de auto een apk heeft gehad 2 jaar geleden. Er zit een fan tussen de radiator en de motor in. Die fan is gekoppelt met een soort pasta. Als de motor warmer wordt dan is de pasta harder en neemt het toerental van de fan toe. Ik denk dat dat ding niet goed is. De garage zegt dat dit app. alleen is voor als je in een file staat en je geen rijwind hebt... Weet iemand de oplossing? Groet
Herman

Herman4535

Geplaatst door Herman4535 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ford_Faq (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Herman,
Bij een snelheid van 110 Km/h hoeft de ventilator er niet eens op te zitten, er is genoeg rijwind koeling!
De vraag is dan nog geeft de meter wel correct aan? Controleer dit met een temperatuurmeter in het koelwater en vergelijk dit met de meter.
Als dit in orde is heb ik het vermoeden dat de waterpomp het probleem is. Wanneer er schoepen afgebroken zijn of los zitten zal de circulatie in het systeem niet voldoende zijn.

Succes

Herman4535 (0), 19 jaar geleden

Hoi Remo bedankt voor je reactie. Ik heb de temperatuur al gemeten en die is goed. De meter werkt goed. De garage zegt dat de schoepen niet kunnen verslijten omdat die in dit type van Aluminium zijn. Ik heb het systeem een keertje doorgespoeld en er kwam dan ook geen rommel uit.
Groet
Herman

JJ5450 (0), 19 jaar geleden

Misschien gewoon effe vervangen die fan kijken wat ie dan doet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.