Ford Transit: Klapband

Bouwjaar: 2003

Vorig jaar hebben we een nieuwe Ford Transit afgeleverd.
Binnen een jaar, heeft deze drie klapbanden gehad, steeds een andere band, en tijdens het rijden op de snelweg. Het lijkt te liggen aan te lange ventielen, die tijdens hoge snelheid teveel naar buiten buigen, en daardoor uiteindelijk scheuren. Nu heb ik alle ventielen vervangen door korte, en blokjes op de velg geplakt. De klant heeft er niet echt veel vertrouwen meer in.
Het lijkt mij een fabrieksfout.
Iemand hier ervaring mee?

Gras

Geplaatst door Gras (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

wolter12295 (0) PRO, 19 jaar geleden

niet veel ervaring mee wel een paar keer een klapband van een transit bedankt voor de tip

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens naar de evt. wieldoppen.Heb dit eens met een Volvo V70 gehad.Deze moest nieuwe banden hebben en omdat michelins 500 gulden kosttten, hebben we een goedkoper merk gemonteerd.Deze kreeg na 20 km rijden een lekke band.Bleek het ventiel afgebroken te zijn.Nieuwe gemonteerd en na 1 dag weer hetzelfde.Bleek dat de nieuwe soort banden een brede rand had waardoor de wieldop wel vast zat, maar bij hoge snelheid ging draaien tov de velg.Daardoor sneed die het ventiel doormidden.Misschien kun je hier iets mee.

jan4989 (0) PRO, 19 jaar geleden

wij monteren stalen ventielen die je ook in sportvelgen zet dan hebben wij er geen problemen meer mee

Gerts_Focus (0), 18 jaar geleden

Hoewel ik geen Transit rijd, herken ik het probleem wel. Mijn Focus met licht metalen sportvelgen (ATS) heeft nu twee keer een lekke band gehad als gevolg van een defect ventiel.

Er is nu een TR-413 ventiel (F83004501) geplaatst. Kan iemand me vertellen of dit een stalen ventiel is?
Kan de bandenleverancier overigens aansprakelijk worden gesteld? Het lijkt mij dat dit met een band die nog geen jaar oud is niet mag gebeuren?

richard9664 (0), 18 jaar geleden

Dat meen ie nie !!!
3 klapbanden binnen een joar,

Herman v Z.

Gerts_Focus (0), 18 jaar geleden

Herman (Richard?) bedoel je dat JIJ drie klapbanden binnen een jaar hebt gehad? En zo ja, met welk type Ford dan?

jan4989 (0) PRO, 18 jaar geleden

de korste ventielen die er te koop zijn monteren dan heb je echt geen problemen meer wij hebben er zeer goede ervaring mee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.