Ford Transit: Tddi of tdci, wat is een verstandige keus.

Ik zit een beetje op de schommelstoel. Na het besluit tehebben genomen om een Transit aan te schaffen vraag ik mij af wat voor mijn situatie het beste is. Ik gebruik de Transit puur voor familiegebruik, waarbij het trekken van een behoorlijke caravan tot de mogelijkheden moet behoren. Uiteraard wil ik zo comfortabel mogelijk rijden. Wat is het verschil in rijkwaliteit, verbruik en comfort tussen een tdci en een 100 pk tddi. Is dat verschil dermate groot dat ik toch door moet op de tdci, hogere prijs dus, of is voor mijn gebruik een tddi 100 pk ook een goede keus?
Ik wil geen herrie auto rijden en na een rit niet met hoofdpijn uitstappen. AUB geen verkooppraatje, maar pure ervaringen!
Wie heeft hier ervaring mee?
Bedankt voor de info/moeite.
vrgr
Ptr

Ptr

Geplaatst door Ptr (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ford_Faq (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Peter,

al de mensen die ik kan die overgestapt van van Tddi naar Tdci zijn laaiend over het motorvermogen en rijkomfort. Wat betreft geluid is dit een persoonlijk gevoel. Een proefrit van een kwartier is te kort, als je geen tegenvaller wilt hebben vraag een proefrit voor een dag met een Tdci of huur er desnoods een.
Persoonlijk vind ik het een zeef fijn rijdende auto, niet zo stil als een personenauto maar zeker niet meer zo luiddruchtig als de vorige generatie Transits.

Succes met je "schommelstoel"
Remo

Ptr (0), 19 jaar geleden

Remo,
bedankt, was ik zeer zeker van plan,alleen.....
De huidige wetswijziging gooit toch het nodige roet in het eten.
Helaas.

Maar toch bedankt
vrgr

Ptr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.