Ford Fiesta: motor niet op toeren / uitlaatspruitstuk roodheet

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,3

hallo beste mensen, wie weet raad

Mijn fiesta uit 1995 heeft het volgend probleem; Als ik net gestart heb dan draait de motor normaal op toeren, maar vallen al snel terug.
Als ik ga rijden, wil hij niet harder rijden dan 50km/u en proest het uit. Er komt bijna geen rookgas uit de uitlaat en de uitlaatspruit stukken zijn allemaal roodheet van kleur. Ik heb de bougie,s na gekeken op onderling kleur verschil( zijn gelijk van kleur en vettig) en heb de ontsteking na gezien op vonk ( alle vier vonk),de motor gebruikt wel wat olie, en de achterste uitlaatdemper rammelt, alsof er gruis in zit.
Ik heb van iemand vernomen dat de catylisator verstopt zou zitten? Of heeft iemand een andere mening

Bijvoorbaad mijn dank

Groeten arnold

skody

Geplaatst door skody (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mausx (0), 12 jaar geleden

Inderdaad, of de catalysator zit verstopt, of de cat is leeg en het binnenwerk hiervan zit overdwars in 1 van de dempers.

eerst de uilaat na de cat losmaken en proberen of de motor dan wel op toeren komt, zo niet dan de cat demonteren en weer proberen.

Wel even oordoppen op doen en de buren waarschuwen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.