Ford Fiesta: Raar 'sis' geluid uit de motorruimte + uitlaatgas

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 TDCI

Wij hebben een Ford Fiesta 1.4 TDCI uit 2004, sinds kort klinkt er een 'sis' geluid op het ritme van de motor. Onder de motorkap is ook uitlaatrook te zien. Het is dan ook niet vreemd dat we in de auto ook de vieze diesel rookgassen ruiken.

Om een en ander te verduidelijken heb ik een filmpje online gezet; [url=http://quandro.nl/fotos/forums/IMG_0918....]Filmpje Fiesta 2004 ('sis' geluid)[/url]

Iemand enig idee wat hier aan de hand is?

Leandres

Geplaatst door Leandres (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

brandplaatjes van de verstuivers lek


niet lang mee rijden, kans op ZWARE MOTOR schade!!

Leandres (0), 12 jaar geleden

Ik ben bang dat ik moet meedelen dat het 'sis' geluid (wel in veel mindere mate) al zeker 10.000km aanwezig is, echter reed de auto er niet minder om en is ook bij een onderhoudsbeurt (dealer) dit probleem klaarblijkelijk niet opgevallen. Sinds kort is het dus behoorlijk erger (zoals het filmpje)

De auto heeft overigens 240.000km gedraaid, enig idee of dit een makkelijk te verhelpen probleem is, en evt. geschatte kosten?

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Inderdaad een lekkende verstuiver afdichting, simpel is het niet, kleppendeksel moet los en dan kunnen de verstuivers er pas uit. Direct alle 4 voorzien van nieuwe afdichtingen. ..

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

het grootste gedonder bij deze motoren, als er lekkage van de brandplaatjes is geweest, gaat na verloop van tijd de turbo kapot door gebrek aan smering, blijkt dit het geval dan MOET er een ANDERE (nieuw of revisie) in!

Leandres (0), 12 jaar geleden

Hoe groot is de kans dat de injectoren lek/defect zijn?? Of is het in 9 van de 10 gevallen alleen de brandplaatjes die kapot zijn?

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Sissend geluid is altijd de brandplaatjes..

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

idd, maar als je pech hebt wil de verstuiver er niet uit, en moet je die ook vervangen, maar de oorzaak zijn de brandplaatjes, vervang ook de boutjes, en ga even met een tap door de schroefdraad om alle bager er uit te halen

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=Renaultmonteurtje]het grootste gedonder bij deze motoren, als er lekkage van de brandplaatjes is geweest, gaat na verloop van tijd de turbo kapot door gebrek aan smering, blijkt dit het geval dan MOET er een ANDERE (nieuw of revisie) in![/quote]
Dat geldt zeker voor de 1.6, de 1.4 heeft hier eigenlijk geen last van kapotte turbo's en motorschade.

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

Let op dat je de neus van de verstuiver niet gaat reinigen en dat je ze rechtop wegzet in een bak met diesel.
Ik heb al meerdere malen meegemaaakt dat verstuivers na zo een reparatie bij deze 1.4 gesneuveld zijn en er geen vermogen meer is, voorzichtigheid is gewenst.

Suc6

Leandres (0), 9 jaar geleden

*dubbel*

Leandres (0), 9 jaar geleden

Verlate terugkoppeling waarvoor excuses: brandplaatjes bleken inderdaad defect/versleten. Deze laten vervangen probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.