Ford Galaxy: MOTOR SLAAT HEEL MOEILIJK

Bouwjaar: 1998

Hallo
We zitten met een probleem,een Galaxy van 98 tdi 90 pk,de motor start zeer moeilijk ,na het starten komt er veel blauw/grijs rook uit dat naar brandstof ruikt.
MVG

BE COOL

Geplaatst door BE COOL (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ringsleutel (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens naar het tandwiel van de krukas. het tandwiel kan inslaan op de krusas. as en tandwiel kan wel 30 graden van elkaar bewegen. succes

j.r.e.m. merkus (0), 18 jaar geleden

Blauw-grijze rook zegt mij dat de brandstofpomp te laat staat.
Maar vertel eerst even de geschiedenis.
Is wel zo handig voor een juiste diagnose.

BE COOL (0) PRO, 18 jaar geleden

Geachte Jan

De wagen reed perfect tot een week geleden van eigenaar veranderde,de vorig eigenaar zegt alles vernieuwd te hebben (D.riem,gloeikaarsen,enz..)bij uitlezen enkel temp.sensor als fout,maar dat heeft geen effect op starten bij koud motor dacht ik,eens de wagen start draaid die zeer goed maar wel met rook.
Bij warm motor start die redelijk vlug.
Groeyjes

janh5107 (0) PRO, 18 jaar geleden

temp.sensor geen effekt op starten bij koude motor??
J.E

ringsleutel (0) PRO, 18 jaar geleden

Bovenstaand verhaal komt bekend voor. Bij ons was de oorzaak een ingeslagen krukastandwiel. De moer losgemaakt, en toen zagen wij dat het tandwiel op de as kon verdraaien. wel 30 graden ten opzichte van de krukas. Kijk hier eens goed na, het is een bekend euvel van deze motoren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.