Ford Focus: Motor slaat snel af

Bouwjaar: 2005

Ik heb een Ford Focus first edition met een 1.6 hdci motor (110 pk). Bij het wegrijden moet ik veel gas geven anders slaat de motor heel snel af. Ford Nederland beweert dat dit komt doordat het stationair toerental van de auto laag staat afgesteld (op 750 toeren) vanwege de nieuwe milieu-normen. Ze weigeren dan ook de auto ruimer af te stellen omdat íe anders niet meer aan de milieuwetgeving voldoet. Weet iemand of het verhaal van de milieunorm klopt (volgens mij wordt dat nl. niet alleen gehaald door het lage stationaire toerental) en wat ik nog voor andere oplossing kan proberen tegen het snel afslaan van de motor?

mickey14

Geplaatst door mickey14 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

je5222 (0), 18 jaar geleden

Houd U wagen soms ook niet in. Dat hij soms harder trekt dan een andere keer? ALs de EGR klep van die motoren niet werkt hoe het moet slaat je motor wel heel vlug af. maar dan heb je ook dat hij soms minder goed trekt. Dat van die emissie normen klopt ook wel voor een groot stuk hoor. ze laten die motoren arm draaien (op een beperkt mengsel) zodat je niet veel verbruikt als de motor op relantie draait. Het mengsel is dan juist voldoende om de motor draaiende houden.
Veel plezier met je wagen nog.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.