Ford Focus C-Max: Elektro machine geluid

Bouwjaar: 2005

Bij het afremmen van de auto tot stilstand hoor ik een soort elektro machine geluid,het zelfde geluid als ik de motor afzet,blijf iets even door draaien.
Wie kan mij een antwoord geven?
groetjes

772

Geplaatst door 772 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

je5222 (0), 18 jaar geleden

Ik veronderstel dat dit een 1.6TDCI is. Ik denk dat dit de EGR klep is. Bij het afzetten van de motor is een proefprocedure voor de klep. en wanneer je afremt op de motor gaat deze klep ervoor zorgen dat je hoofdzakelijk uitlaatgassen neemt. Dit is voor de emissie normen. (De vogeltjes in de lucht). Ik denk dit, ben er niet zeker van hoor. Groetjes.

yoshi (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk niet dat het de EGR-klep is. Die kan je normaal gezien enkel horen als de motorkap openstaat en dan enkel direct na het afzetten van de motor omdat ze dan een paar keer over en weer gaat van volledig naar volledig dicht. Dit geeft niet het geluid van iets dat blijft draaien maar eerder een tikkend geluid.

Als je c-max met volautomatische airco is uitgerust kan het zijn dat je die stelmotortjes hoort. Heb ik bij mijn c-max ook. Telkens je het contact afzet gaan die motortjes zich opnieuw instellen door hun begin- en eindpunt te controleren. Zelfde principe als EGR-Klep.

andere mogelijkheden zie: http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

772 (0), 18 jaar geleden

Auto is naar de dealer gegaan.wegens verkeerde prognose

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.