Ford Focus: motor syst storing

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 16 tdci

Bij de eerste keer op contact zetten geeft display motor syst. storing aan, als je dan gaat rijden zit de ecm in noodloop en heeft de motor geen vermogen, toerental gaat niet hoger dan 3000 rpm. Doe je dit niet en zet het contact voor de tweede keer op contact motor storing weg, en heeft de auto vol vermogen. Foutcode is P1187 (variantenkodering) is aanwezig verder zit er nog een foutcode in die te maken heeft met een verkeerde as/band verhouding in die niet te wissen is blijft aanwezig ook rijd de auto niet.

Ben alle zekeringen, plussen en massa's volgens schema bij langs geweest kan hier geen fout in ontdekken.

Wie kent dit probleem

e2422

Geplaatst door e2422 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5063 (0), 13 jaar geleden

Deze code wordt veroorzaakt door een foute software update.
Module motorregeling handmatig inlezen (contact af methode)
Nadien zal je de parameters moeten ingeven.

Succes,jan

khurshed (0), 13 jaar geleden

heb dezelfde probleem met mijn focus 16tdci bouwjr nov 2005 , tijdens het rijden motorsysteem storing motor loopt niet goed meer komt niet boven de 3000 toeren.na het uitzetten en even wachten opnieuw starten weer normaal.
dealer heeft een aantal maar uitgelezen maar geen resultaat.
ik hoop dat iemand er meer van afweet
avb ahmad

mweijs (0), 13 jaar geleden

Hallo ik had het probleem ook hij maakte geen toeren naar de dealer geweest,kwamen met allerlei oplossingen wat het evt.kon zijn maar werdt er niks wijzer van totdat ik onlangs ontdekte dat er een slangetje los lag dat weer erop gezet en vast gezet en heb vanaf die tijd geen problemen meer gehad misschien een idee om de slangetjes even na te lopen

sucees Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.