Ford Focus: Motormanagement lampje brandt

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een vraag. Ik heb sinds een maand of 2 dat mijn auto soms onregelmatig loopt en inhoudt bij het wegrijden of stilvalt. Nu ben ik terug naar de dealer gegaan vanwege garantie. Deze hebben de lamdasonde vervangen, en de bobine en voor alle zekerheid de bougies. Nu een week of 6 later kreeg ik het probleem weer, en nu was blijkbaar de lamdasonde van de andere zijde voor de katalysator defect. Deze is nu besteld en zou het probleem moeten oplossen.

Echter mijn garantie afloopt half oktober, en ik niet weet of het probleem daadwerkelijk opgelost is, zou ik graag willen weten of er nog andere dingen defect kunnen zijn of een eventuele storing kunnen veroorzaken?

Alvast bedankt.

Groeten,

Martijn

Martijn1909

Geplaatst door Martijn1909 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Zonder de foutcodes moeilijk te zeggen.

2e lambdasonde (na de kat) heeft geen invloed op het gedrag van de motor, een defecte katalysator indien deze gedeeltelijk verstopt is wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.