Ford FOCUS: Niet starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Ik stap in mn auto. Draai m op contact...alle controle lampjes branden. Ik draai door en er gebeurt niets. Auto doet totaal niets. Na een paar maal proberen start hij ineens gewoon. Het is vandaag al 2 x voorgekomen. Een paar weken geleden ook al een keer. Accu is het niet want die is vol.
Waar moet ik het gaan zoeken

hans 1967

Geplaatst door hans 1967 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 6 jaar geleden

Meten op de draad die vanaf het contactslot naar de startmotor loopt, of daar 12 volt op komt tijdens starten.
Zoniet, contactslot defect...

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

Zoja, en niet starten: verbinding controleren van het kleine schuifstekkertje op de startmotor. Als dat ook in orde is, is je startmotor defect. Een ruilstartmotor is niet zo duur in dat geval.

ronny503 (0), 6 jaar geleden

De accu pluskabel die naar het startrelais op de startmotor gaat kan maarzo gecorrodeerd zijn waardoor de accuspanning niet bij de werkelijke motor aan komt.

ferdinand (60), 6 jaar geleden

Laat toch je accu eens meten.Ik heb het gehad met de Dacia van mijn zoon.De dynamo laadde goed bij.De accu was ogenschijnlijk goed.Het controlepeil was groen.Toch had de accu soms een verlies aan amperage.Als hij warm was startte hij totaal niet.IK moest vijf minuten wachten en dan deed hij het weer.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.