Ford Galaxy: Niet starten. Accu nieuw en dashboard lampjes branden.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 aut

Tijdens mijn vakantiereis richting Spanje ontstond het volgende probleem.
Na een pauze starte de auto niet. Startmotor deed niets alleen dashboard lampjes branden normaal maar verder niets. Accu is nieuw. Motorkap omhoog gedaan en auto wat heen en weer geduwd (misschien stond automaat niet in P stand dacht ik). Hierna starte hij wel. Vervolgens doorgereden en ongeveer 200 km verder een korte schok alsof hij inhield. Daarna geen probleem tot ongeveer 30 km verder weer een korte schok en direct een piep toon van dashboard en een brandend Abs lampje en een knipperend (!) rood uitroepteken lampje. Doorgereden en op eerste parkeerplaats aan de kant gezet. Motor uitgezet en weer gestart. Dat lukte wederom niet. Er gebeurde net zoals de eerste keer niets. Startmotor deed niets. Vrachtwagenchauffeur gevraagd jet gereedschap of die mijn accu even kon loskoppelen en weer aan kon sluiten. Dacht dat dit de foutcode/computer misschien zou kunnen resetten. Jippie hij starte weer en daarna geen probleem meer gehad. Ook op retourreis niet. Temperatuur was rond de foutmeldingen rond de 26C en de airco draaide op volle toeren. Temperatuur van de motor gewoon rond de 90C zoals altijd.
Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn want wil dit niet nog eens meemaken? Hij heeft het afgelopen jaar al 4 keer eerder zo'n schokkende beweging gehad tijdens het rijden maar niet de foutmelding en het niet starten.
Wat het startprobleem betreft zou het misschien het bekende relais 30 of 27 kunnen zijn maar volgens mij is dit niet starten gerelateerd aan het Abs lampje maar ben verder ook een leek.
Alvast bedankt!

Hulstaert

Geplaatst door Hulstaert (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ford-12 (0), 9 jaar geleden

Hoi Hr. Hulstaert, je zit op de goede weg. ik ken dit probleem bij mij zwager aan de galaxy het was toen het gewone relais je kent ze wel met de nummers 30,87 en 85 86 er op ze noemde het in de garage systeem relais het zit achterop de zekeringenkast links van het stuur onder het dashboard. Ik weet niet meer of het relais 30 of 27 is maar dat kun je nu zien aan de nummers op het relais.

Hulstaert (0), 9 jaar geleden

Beste Theo, bedankt voor de reactie.
Is het branden van het Abs lampje aan het niet starten gerelateerd, of is dit een losstaand probleem?
Was bij uw zwager ook het Abs lampje aan tijdens de problemen?

ford-12 (0), 9 jaar geleden

Nauw over het ABS lampje kan ik me niet expliciet herinneren maar het is mogelijk dat als het relais niet werkt ,dat de CPU (computer) niet verder door checkt of de ABS unit in orde is waardoor het controle lampje blijft brandden.

Hulstaert (0), 9 jaar geleden

Inmiddels relais 27 met opschrift 30 besteld bij de dealer. Komt vrijdag binnen en dat zet ik hem er zelf in. Ik hou jullie op de hoogte of de storing terugkomt.

voyager (0), 9 jaar geleden

Heb je niet gedacht om dan eerst naar de dealer te gaan en de boel uit te lezen? Mogelijk heb nu een relais voor niets gekocht.

Hulstaert (0), 9 jaar geleden

Ja maar aangezien ik de accu eraf heb gehad zijn misschien de foutcodes verdwenen. Inmiddels relais vervangen. Je hoort van mij of de klacht terugkomt.

Hulstaert (0), 9 jaar geleden

Inmiddels klacht na half jaar 1 keer weer gehad. Komt dus niet vaak voor.
Nu keek ik onlangs naar blik op de weg en zag daar een Mercedes staan met Abs storing. Motor ging in noodloop eerst en daarna na afzetten motor was hij ook niet meer te starten.
Kan het zijn dat het een "tijdelijke" Abs storing was. Schokkend geluid was er wel naar ( leek net of remmen aantal keer bekrachtigd werden en weer ontkracht) en als dan motormanagement ingrijpt en vermogen verminderd is alles te verklaren. Na afzetten zit storing in het systeem en start deze niet meer totdat accu losgehaald wordt.
Na klacht zelf uitgelezen maar zaten geen klachten in auto. Nu kan ik het Abs systeem niet apart uitlezen geloof ik met mijn China kloon elm setje.
Deze week worden achter blokken en schijven vernieuwd en direct maar alle Abs sensoren preventief schoongemaakt plus stekkers.
Hou jullie op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.