Ford Galaxy: Toerental problemen bij koude motor en vreemd warm worden motor.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 115 pk (VW type)

Mijn Galaxy heeft met enige regelmaat last van een paar rare dingen bij het starten en warm worden.

1: Verhoogd stationair toerental bij koude motor. Na starten loopt motor normaal maar na een aantal minuten loopt het stationair afwisselend op naar iets boven 1000 toeren. Even gas geven helpt in meeste gevallen niet. Bij warme motor nooit problemen.
2: De motor maakt soms direct na het starten even heel veel toeren (klinkt niet zo lekker) om vervolgens weer netjes naar normaal toerental terug te vallen. Als dit gebeurd, gaat het gloeispiraal lampje niet uit bij omdraaien van de sleutel.
3: Ook lijkt de auto op een vreemde manier warm te worden. Temperatuurmeter geeft heel lang niets aan om vervolgens ineens naar de 70 graden te "springen"en regelmatig ook weer ineens terug te vallen. Maar de auto wordt nooit te warm. Ook niet onder zware last. In de auto lijkt het wel normaal warm te worden.

Waar ik zelf denk. Maar voordat ik het ding uit elkaar trek in de straat graag wat suggesties (heeft in het verleden heel wat sloopwerk gescheeld, dank!!!)

1: Zou zomaar een sensor kunnen zijn maar welke en hoe kan ik zelf zoiets testen.
2: Er kan iets mis zijn met de brandstofpomp. Ik weet niet of er bij omdraaien van de sleutel bijvoorbeeld een bepaalde procedure doorlopen wordt, bijvoorbeeld voordruk aanbrengen op brandstofsysteem wat niet altijd goed gaat en dat het gloeispiraaltje daarvan een indicatie is.
3: Misschien gewoon de thermostaat of de waterpomp. Thermostaat is echter al eens een keer vervangen bij te warm worden (2 en half jaar geleden, toen bleek koppakking echter defect). En waterpomp, wordt die niet standaard gewisseld bij nieuwe distributieriem? Auto heeft 295000 gelopen, alles onderhoud door dealer gedaan.

Alvast dank voor het meedenken allemaal.

jan-galaxy

Geplaatst door jan-galaxy (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan-galaxy (0), 9 jaar geleden

excuses. Deze is dubbel geplaatst. Graag sluiten beste moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.