Ford Galaxy: Electrische storing linkerportier

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 85 kW (116 pk)

Sinds vorige week ineens een heel rare storing met mijn Galaxy.
De (elektrische) spiegels zijn niet meer verstelbaar links en rechts, centrale vergrendeling links doet het niet meer, raam links werkt niet meer en het rechter kan ik met de linker knop alleen sluiten (maakt niet uit of ik op open of dicht druk).
Daarbij gaan de alarmlichten steeds branden als ik rij (alsof ik de auto op slot doe). Dat knipperen is heel onregelmatig.
Ik denk dus een probleem met de bedrading alleen heb ik werkelijk geen idee waar ik moet beginnen met meten aangezien ik geen elektrisch schema van de auto heb.
De computer heb ik nog niet uit laten lezen, ik vraag mij ook af of er bij een draadbreuk iets aangegeven zal worden (want ik denk dat dat het probleem is).

Wat ik wil weten is of de kabel naar het portier ergens een centrale stekker in de auto zelf heeft (wellicht oxidatie daar) en hoe ik de rubber hoes van deur naar chassis waar de kabelboom in zit open moet draaien. Wellicht dat ik daar nog iets kan meten. Deurpaneel heb ik eraf gehaald, in de deur ziet alles er netjes en droog uit.
Andere tips uiteraard ook welkom.

jan-galaxy

Geplaatst door jan-galaxy (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat het meest voorkomt is kabelbreuk, kabelboom portier.

Gr. paul

jan-galaxy (0), 9 jaar geleden

Paul, dank voor je snelle reactie. Is zoiets nog op een fatsoenlijke manier door te meten? Zit de kabel uit het portier bijvoorbeeld ergens afgewerkt op een grote connector zodat ik de kabelboom naar het portier kan testen? Of komen alle kabels (ook alle andere) ergens samen bij een centrale unit.
Want ik vind het eigenlijk ook niet echt toeval dat het probleem met de regen van de laatste tijd is ontstaan. Zou ook zomaar oxidatie op en stekker kunnen zijn.

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Controleer eerst even de centrale stekker, anders wordt het meten.
Meten met een multimeter (op de piep functie) en de uiteinden van de pinbezetting onderling doormeten op breuk.

Gr. paul

jan-galaxy (0), 9 jaar geleden

Paul,

Wederom dank voor je snelle reactie. Ik begrijp dus dat de kabel uit de deur in een centrale stekker uitkomt. Zit die stekker in de buurt van de deur?

jan-galaxy (0), 9 jaar geleden

Probleem opgelost. De bruine draad (massa?) bleek gebroken. Was wel even werk om de connector en de hoes los te krijgen.
Paul, nog mijn dank voor je snelle reactie.

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Jan

Dank voor de feedback... en mooi dat het is opgelost.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.