Ford Focus C-Max: Niet stationair na vervangen distributieirem en waterpomp

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 85kW

Reeds is de distributie en waterpomp vervangen van het voertuig en merkte het mij ineens op dat er na korte tijd de motor niet mooi stationair loopt. Als ik stilstaat dan zie ik de toerentalwijzer korte uitschieters maken van 750 naar 900 á 1000 rpm. Ook voel je de motor wat schokkerig. Als ik de airco aan hebt, is dit niet merkbaar want dan blijft ie rond de 900rpm stationair. Ik had contact gehad met de dealer met de vraag en deze zei mij dat het misschien aan de brandstof kon liggen. Ik denk zelf van niet omdat we bij dezelfde pompstations tanken en dit nog nooit ondervonden hebben. Tevens heb ik de vraag of dit voertuig een brandstoffilter heeft en zo ja waar bevindt deze zich? Mochten er natuurlijk andere suggesties zijn dan hoor ik dit graag.

BVD

Dewey1979

Geplaatst door Dewey1979 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mansie (0), 8 jaar geleden

Klikt als of de distributie niet meer goed op tijd staat. Dit is voor een dealer met het juiste gereedschap makkelijk te controleren.
Deze motoren hebben een brandstoffilter in de pomp zitten. Deze hoeven nooit vervangen te worden.

Dewey1979 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord. Moet dan de gehele distributie eraf en is het mogelijk om dit makkelijk opnieuw te stellen?

Mansie (0), 8 jaar geleden

De timing kan gecontroleerd worden door onder in het blok een pen te draaien. daar de krukas tegen aan te draaien. als de timing dan goed is kan er een ander stuk hulpgereedschap in een sleuf van de nokkenassen geschoven worden.
Als de timing niet klopt hoef de riem er niet helemaal af. alleen het kleppendeksel er even af. Als hij niet helemaal op tijd staat moeten ze de nokkenas bouten even los halen om het bij te stellen. Dan moeten hier officieel wel nieuwe in bouten in draaien.

Dewey1979 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor de info.

Volgende week moet deze voor een kleine beurt en dan zal ik dit gelijk vragen of ze het willen controleren. Nou weet ik in ieder geval hoe ze het controleren en eventueel moeten verstellen zonder dat er dadelijk een verhaal komt dat ze alles moeten demonteren.

Thnx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.