Ford Mondeo: OD/off knippert

Bouwjaar: 1998

heb een mondeo 2.5 v6 ghia uitvoering. Na een rit van 100km gaat mijn od/off knipperen. als de auto de volgende dag weer start en een stukje heb gereden(1km) gaat die weer uit. Wie heeft hier een oplossing voor. hij is uitgelezen bij de ford dealer,maar een verklaring hebben ze er niet voor.

rob9873

Geplaatst door rob9873 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Richard9694 (0) PRO, 18 jaar geleden

zodra het lampje knippert naar de ford dealer(let op ; zet het contact niet uit)er moet dan een foutcode uit te lezen zijn, en dus een richting waar ze het moeten zoeken

rob9873 (0), 18 jaar geleden

weer eens laten uitlezen en de foutcode is p0741.De koppelomvormer is waarschijnlijk kapot, maar het kan ook nog de solinoit klep zijn.

Richard9694 (0) PRO, 18 jaar geleden

laat het schakelen van de kopp omvormer koppeling eens bij een dealer controleren m.b.v datalogger, je kunt meestal aan de signalen wel zien of hij helemaal niet koppelt (wrsch solenoid)of nog wel wat doet,maar te veel slip heeft (wrsch kopp omv)
+/- 30 min werk en je hebt wat meer zekerheid

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.