Ford Mondeo 2018: Oliepeil na eerste onderhoudsbeurt

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 121

Mijn wagen is naar de garage geweest voor een eerste onderhoudsbeurt (±10600km). De garage verving de olie en de oliefilter. Er werd 4.05 Liter bijgevuld. Nadat de wagen 5 uur stil had gestaan in mijn garage, heb ik het oliepeil nagezien op de peilstok. Nu staat het oileipeil ±10mm boven de MAX-markering van de peilstok. Volgens de garage is de juiste hoeveelheid gevuld en is er niets aan de hand. De motor draait normaal op dit moment. Kan ik op die manier verder rijden of werd er teveel olie gevuld en moet er olie afgelaten worden?

Ben_31/07

Geplaatst door Ben_31/07 , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

Hans4040 PRO, 4 maanden geleden

Peilstok goed schoon/droogmaken en nog eens peilen.
Mocht het peil nog steeds op dit nivo staan zou ik toch olie aflaten tot de juiste stand.
Garage zegt de juiste hoeveelheid gevuld te hebben...misschien is de oude olie er niet helemaal uitgehaald?
Succes.

Hans4040 PRO, 4 maanden geleden

En...hoe staat het er voor?

    Ik heb meerdere malen correct gemeten, met steeds hetzelfde resultaat. Volgens mij is de oude olie er volledig uit. Ik neem aan dat de technieker de aflaatplug er niet opnieuw gaat indraaien zolang er nog olie blijft uitlopen... Ik heb contact opgenomen met de garage. De olie wordt dan toch opnieuw afgelaten. Ik moet wel wachten tot 25/05, hun agenda zit vol. Ondertussen blijft mijn auto in mijn garage staan, want ik vertrouw dit toch niet helemaal. Bedankt voor je reactie, ik hou je verder op de hoogte. - Ben_31/07, 4 maanden geleden

Ben_31/07, 4 maanden geleden

Ik heb meerdere malen correct gemeten, met steeds hetzelfde resultaat. Volgens mij is de oude olie er volledig uit. Ik neem aan dat de technieker de aflaatplug er niet opnieuw gaat indraaien zolang er nog olie blijft uitlopen... Ik heb contact opgenomen met de garage. De olie wordt dan toch opnieuw afgelaten. Ik moet wel wachten tot 25/05, hun agenda zit vol. Ondertussen blijft mijn auto in mijn garage staan, want ik vertrouw dit toch niet helemaal. Bedankt voor je reactie, ik hou je verder op de hoogte.

Beste antwoord, geplaatst door Ben_31/07, 3 maanden geleden

Het oliepeil werd ondertussen door de garage gecorrigeerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.