Ford Focus 2009: onregelmatig Stationair draaien

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Beste forumleden,

Zit met een klein ongemakje , nu het terug warm begint te worden en dat ik de airco terug gebruik ben ik er achter gekomen dat de motor niet mooi draait , als hij stationair draait dan rilt de motor lichtjes , doet dit alleen als ik de airco aanzet , zet ik de airco uit is het gedaan, geeft geen foutmelding aan iemand een idee wat het kan zijn ? is een focus 16 tdci van 2009.
Graag hoor ik het .
Alvast bedankt. Grt

Focus Tdci 109pk

Geplaatst door Focus Tdci 109pk , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 4 dagen geleden

Is vrij normaal de airco pakt 10 % vermogen weg , motor moet harder werken omdat de airco weerstand bied , het zou natuurlijk kunnen dat er met de compressor iets niet goed is en deze te zwaar draaid , dit geeft overigens geen foutcode of storingsmelding als zodanig.
Condensor goed schoon maken helpt on de persdruk dus zwaar lopen.

    Dankt voor je reactie , hij gaat volgende naar de garage , ik laat het hier weten . Grten - Focus Tdci 109pk, 3 dagen geleden

Heino4267, 4 dagen geleden

Je verliest bij goed onderhoud elk jaar pakweg 1 pk door slijtage (vuistregel).
Ook als de rest nog goed is (aircocompressor, dynamo enz.) zal de motor dus steeds meer moeite krijgen om het vermogen wat de airco vraagt te kunnen compenseren.

    Dankt voor je reactie , hij gaat volgende naar de garage , ik laat het hier weten . Grten - Focus Tdci 109pk, 3 dagen geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.