Ford Mondeo: onsteking

Bouwjaar: 1995

ik heb hier een mondeo 1,8i '95 met een rare probleem.
lijk alsof de vooronsteking te vroeg is, bedoel hiermee dat de motor schreewend naar de 5000tr/' klimt, bij koud start gaat de motor op 2-3 cyl draien. na 100km weer alles goed !?
lamda sonde & bougie = ok
heeft iemand enige idee?

Paul8580

Geplaatst door Paul8580 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tijn11445 (0), 18 jaar geleden

hoi,paul, bij deze motor motor komt het zeer nauw dat de goede olie in de motor zit, ik doel daar mee het op 2-3 cil lopen van de motor, deze zetec motoren werden in 1995 door ford niuwe uitlaatklepstoters gemonteerd omdat de doorstroming of vullen van de klepstoters niet voldoende was. wat zich openbaarde bij de koude start. vermogensverlies omdat de kleppen open bleven staan door de niet goed gevulde hydralische stoters. de voorgeschreven olie is 5w-30.

succes

Paul8580 (0), 18 jaar geleden

hoi Tijn,denk niet dat die olie is, gebruik meestal 0w30 of 0w40.
onlangs kreek ik een volledig gebrek aan vermogen bij alle versnelling, onbelast geen probleem (grettig in de toeren)
bij nadere inzien, heb ik de stekker van de lambda sonde uit getrokken en heuvel was weg !!? wat nu? moet ik de lambda sonde uitschakelen, kan het zijn dat de EECIV een alternatieve warde geeft aan het defekte sonde?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.