Ford Focus: ontluchten koelsysteem focus 1.6

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Na het vervangen van waterpomp blijft er een luchtbel in het koelsysteem zitten... wie heeft ervaring? tips? om dit koesyteem te ontluchten..

eelkehuibers

Geplaatst door eelkehuibers (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Waaruit concludeer je dat ?
Auto van voren omhoog zetten , of een blokje om , in principe ontlucht het systeem zichzelf als de thermostaat open gaat en er voldoende circulatie is.

eelkehuibers (0), 8 jaar geleden

omdat er tijdens het rijden bij 120km/h de temp als een speer in het rood schiet. als je de snelheid terug brengt naar 100 zakt de de temp weer naar normale waarde.. ook met redelijke snelheid...

voyager (0), 8 jaar geleden

Dan zou ik aan een nieuwe radiateur gaan denken.Er is namelijk niet voldoende doorstroming kvs door de radiateur en dus onvoldoende koeling.

eelkehuibers (0), 8 jaar geleden

na een dagje gesleuteld te hebben.. probleem verdwenen. de termostaat bekeken geen rare dingen gevonden. radiator getest op blokkades, was ook in orde. op een werkplaats cd van ford gevonden hoe je het systeem weer vuld en ontlucht. dat heeft uit eindelijk geholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.