Ford transit 2,5 diesel: op 3 poten lopen

Bouwjaar: 1987

na een koude start lijkt de auto een seconde of 30 op 3 poten te lopen, loopt erg rauw.

weet iemand wat het zou kunnen zijn????????

koppakking lijkt in orde koelvloeistof helder en ook de olie heeft geen sporen van vervuiling.ook geen hoog verbruik van olie???

jvdong

Geplaatst door jvdong (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Verstuiver versleten.
weinig compressie op een cilinder.

Willem

jvdong (0), 19 jaar geleden

heb je enig idee of we de verstuivers het beste kunnen vervangen of dat we ze kunnen reinigen door een toevoeging aan de brandstof???

de motor loopt verder goed als hij eenmal een seconde of 30 heeft gelopen, dus dan zou de compressie goed moeten zijn toch?????

alvast bedankt voor je antwoord

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Een diesel heeft de compressie nodig om de verbrandingskamer op temperatuur te krijgen, als een cilinder minder compressie heeft dan duurt t voor die ene cilinder langer om die temperatuur te bereiken, dus langer geen verbranding.

Ik weet niet of je de verstuivers kunt reviseren, laat ze eerst testen bij een dieselspecialist.

Willem

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

wat ook weleens voorkomt is een gebroken veer in de verstuiver
daardoor komt er compressie druk in het brandstofsysteem en tja op lucht loopt een diesel niet zo lekker.
probeer bij een koude start (als de motor op 3 cilinders loopt) met lopende motor een voor een de verstuiver leidingen los te draaien toto er diesel uit loopt, als er eek defecte verstuiver aanwezig is zal het motor beeld vervanderen bij het los nemen van de leiding ( op gaat plotseling goed lopen omdat de lucht er uit kan, of er vervanderd niets omdat de verstuiver defcet is)als je bij een gezond werkende verstuiver dit uitvoer zal de motor tijdens het ontluchten" van de verstuiver nog stechter gaan lopen...succes..

Theodoor (0), 17 jaar geleden

dat op drie poten lopen kun je betrekkelijk simpel lokaliseren door 1 voor 1 de toevoer bij de verstuivers los te draaien(wel even een doekje eromheen voor de diesel die er uit komt).
Als het "geklop"duidelijk minder wordt, is die ene de oorzaak; dan kun je mischien volstaan met het omwisselen met een andere tweedehandse; denk wel om een nieuw afdichtingsringetje.
En natuurlijk is het altijd het beste om alle verstuivers een keertje te laten testen, ze worden nu eenmaal minder na verloop van tijd.
Vervangen kan in zo'n geval ook brandstof besparing opleveren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.