Ford Sierra 2.0i: overdruk in het expansie vat van de koelvloeistof

Bouwjaar: 1992

Bij warme motor heeft mun Sierra veel overdruk in het expansievat van de koelvloeistof, ook de slang die vanaf de thermostaat naar bovenste aansluiting van de radiator gaat staat onder druk, als ik de dop van het expansievatje dan langszaam losdraai, dan stijgt het koelvloeistof niveau tot helemaal bovenin het vatje en stroomt zelfs af en toe over.
Daarna zakt het niveau weer naar normale waarde.
Koppakking lijkt mij niet de oorzaak, want er zit geen koelvloeistof bij de olie en ook niet andersom, ook geen witte uitlaatgassen.....
Wie heeft een idee?

HWB12

Geplaatst door HWB12 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Sierra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

degrootauto (0) PRO, 20 jaar geleden

Hallo Gerald . De sierra heeft gewoon een kapotte kop, koppakking zetten heeft geen zin gewoon een andere motor inzetten of ...

tinus11482 (0) PRO, 20 jaar geleden

cilinderkoppen scheuren idd wel een ja

phkroese (0), 19 jaar geleden

ok leuk allemaal met jullie koppakking enzo maar vervang de termostaat maar die zit dicht veel voorkomend probleem!

bartg (0), 18 jaar geleden

Bij een auto waar ik mee bezig ben heeft hetzelfde probleem als bovengenoemd: thermostaat lag "schuin" dus die heb ik vernieuw, tevens ander thermostaathuis omdat deze nogal erg aangetast was. De auto loopt niet heet als de verwarming vol-aanstaat, zodra de verwarming uitgezet wordt loopt de temperatuur dirtect weer op en stroomt het expansievat over. Systeem is ontlucht, geen lekkages etc. ik weet het niet meer, wie helpt mij op weg?

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Controleer ook de dop van je koelvloeistof reservoire eens deze heeft een bepaalde openingsdruk als dit dicht zit krijg je ook deze problemen.

Ps heb je een open koelsysteem of een gesloten.?

mvg Reinder

bartg (0), 18 jaar geleden

Het is een gesloten circuit, zelfs met de dop van het reservoir loopt de temp. op als de verwarming uit staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Sierra of stel zelf een nieuwe vraag.