Ford Focus: P2291 op mij ford focus

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TDCI 115pk

Hallo,

Pas geleden is er een verstuiver vervangen en na de reparatie kreeg ik weer problemen stotteren, lampje knipperen, lopen als een tractor, roken, afslaan.... Bij de diagnose komt er P2291 als foutcode en de conclusie is andere verstuiver kapot.

De auto heeft pas 60.000 km gelopen en ik heb dan ook het idee dat er iets is dat mijn verstuivers kapot maakt.

Iemand een idee?

Focus TDCI

Geplaatst door Focus TDCI (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alfons262 (0) PRO, 17 jaar geleden

dat is wel vroeg voor kapotte verstuivers,wat wij doen is altijd bij 1kapotte 4xvervangen.Is de brandstof die jij tankt wel zuiver?Of is het wittepompenwerk?

Doktor (0) PRO, 17 jaar geleden

P2291 geeft aan dat de druk in de brandstof rail tijdens starten te laag is, het geeft niet aan dat er een specifieke verstuiver stuk zou zijn.
Het zou een contact probleem kunnen zijn van de raildruksensor, maar ik zou bij de dealer een complete brandstofsysteem test laten uitvoeren, inclusief retourbrandstof meting aan de verstuivers.

Focus TDCI (0), 17 jaar geleden

Beste Alfons. Ik denk altijd Shell dus geen witte pomp. Ik denk overigens dat alle diesel goed is omdat het aan dezelfde norm moet voldoen en het van dezelfde raffinaarderijen komt maar ik verkies toch Shell. Het is trouwens de 2de verstuiver die binnen zeer korte tijd kapot is gegaan (10 km om precies te zijn).

Beste Doktor. Hij staat bij de ford dealer en heb mijn bezorgdheid uitgesproken dat het vreemd is dat een verstuiver bij die km stand kapot gaat en dan kort daarna een tweede. Voor mij moet er een andere veroorzaker zijn. Ik heb gevraagd of ze iets verderg ekeken hebben naar slijpsen van de brandstofpomp (daar lees je het een en ander over om het internet). Ze zeiden dat ze de leiding gespoeld hebben en niets gezien hebben. Ze willen dus toch weer alleen een verstuiver vervangen.

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

misschien hebben ze de verkeerde verstuiver vernieuwd omdat de nummer van de verstuivers niet over een komt met de cil dus als de wds zegd dat de 2e kapot is is dat niet de verstuiver van de 2e cil

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.