Ford fiesta: pats lampje flikkert

Bouwjaar: 2000

We hebben een fiesta 18 d binnen waarvan de client zei dat de wagen niet wilde starten,volgens hem draaide de startmotor niet rond en flikkerde het pats lampje vlug.Na even wachten startte ie terug. Hij heeft dit maar enkele keren gehad .Nu staat ie bij ons binnen en doet het natuurlijk niet!Het is me wel opgevallen dat als ik het contact aan en af leg , het lampje van het mistlicht eventjes oplicht(controlelampje + mistlicht zelf)Pats controlelampje doet normaal.Iemand een idee hieromtrend?PS wij hebben geen diagnosetoestel

fordis

Geplaatst door fordis (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

1. het oplichten van het controlelampje mistlicht komt doordat je verschillende keren het contact aan en uitzet. Je brengt de GEM-module in programmeermodus voor de afstandsbediening van de centrale vergrendeling. Dit wordt aangeduid met het branden van het mistachterlicht.

2.Wat het eigenlijke probleem betreft: Het beste is om even bij een ford-dealer langs te gaan en de foutcodes van het PATS-systeem te laten uitlezen. Hetgeen het meeste voorkomt is de transceiver rond het contactslot die problemen geeft of de sleutel zelf.

jagster (0), 19 jaar geleden

Het kan zijn dat de kontakten in het kontakslot vuil zijn en tidens het draaien van de sleutel de programmeermodus wordt geactiveerd. Even met een scoop meten of de spanning wel in 1x van 0v naar 12v gaat tijdens het draaien van de kontaktsleutel.
Als de spanning heen en weer springt ligt het aan het glijkontakt in het kontaktslot.

Richard9694 (0) PRO, 19 jaar geleden

kijk ook even naar het pats module ,links bij de voeten
wil wel eens water op de stekker lekken

fordis (0) PRO, 19 jaar geleden

heb alles gecontroleerd en heb niets gevonden, ga nu afwachten of klant nog zelfde klachten heeft, alvast dank voor tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.